Στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής της South Atlasleague1 οι Baskethoopers (2-4) φιλοξένησαν στο κλειστό του Κορυδαλλού τους εκ των πρωτοπώρων VIP by Ariantique (5-1) το Σαββατόβραδο με τους δεύτερους να εκμεταλλεύονται την υπεροπλία τους στη ρακέτα φτάνοντας με κόπο σε μια νίκη που τους κρατά πέριξ της κορυφής του ομίλου!

Ισορροπημένα ξεκίνησαν τα συγκροτήματα την αναμέτρηση, με τους γηπεδούχους να έχουν πρώτο βιολί τον Βαβουράκη (5) και τον Λάππα (3). Οι αντίπαλοι τους στηρίχτηκαν στον Κοντοθανάση (9π) και τον Αναστασόπουλο (5) για να προηγηθούν με 14-16 τα πρώτα δέκα λεπτά.

Έπεσε ο ρυθμός στη συνέχεια. Ο Παπαδάκης σκόραρε 4 πόντους για τους VIP , με τον Κατσαούνο να κάνει ακριβώς το ίδιο για τους Hoopers, με τη διαφορά να είναι στην ελάχιστη δυνατή τιμή (20-21) στο ημίχρονο.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές μετά την ανάπαυλα και με τους Κοντοθανάση (8) & τα τρίποντα των Π.Παπαδόπουλου και Αναστασόπουλου πήγαν σε διψήφια απόσταση. Ο Παυλόπουλος με 6 πόντους προσπάθησε να μειώσει για τους γηπεδούχους, με τον δείκτη του σκορ να είναι στο 29-37 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι Hoopers προσπάθησαν γενναία για την ανατροπή. Με την τριπλέτα Σκέντρου, Ρηγανάκου (από 4π) και το τρίποντο του Πετρόχειλου μείωσαν ως τους 4, ωστόσο η αρμάδα του Π.Παπαδόπουλου με τους Αναστασόπουλο (5π) και Παπαδάκη (3) με καλή διαχείριση στα τελευταία λεπτά δεν τους επέτρεψε να πλησιάσουν περισσότερο, με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους VIP by Ariantique αγκαλιά με το έκτο ροζ φύλλο της σεζόν με το τελικό 43-48.

Η στατιστική αποτυπώνει την παρουσία των ομάδων στο παρκέ. Οι νικητές σούταραν καλύτερα δίποντα 27-31%, παρά βολές (80-44%), ενώ οι ομάδες ισορρόπησαν στο μακρινό σουτ (από 19%) . Μάζεψαν τα ριμπάουντ (50-53), μοίρασαν μια παραπάνω ασιστ (9-10), έκλεψαν δυο λιγότερες μπάλες (10-8) και υπέπεσαν σε πιο πολλά λάθη (13-16).

Mvp : Με double double ο Τάσος Κοντοθανάσης  που είχε 19 πόντους, 23 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο και 2 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους ο εξίσου “διπλός” και αλάνθαστος Πάνος Σκέντρος που είχε 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα.

Κλειδί : Ο Αποστόλης Πλυτάς με 4 πόντους,11 ριμπάουντ, 1ασίστ, 2 κλεψίματα , 2 κοψίματα και 4 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στο ζωγραφιστό και την καλή άμυνα των νικητών.