Για την πέμπτη στροφή της West Atlasleague2 τα Basxetonia (0-4) αντιμετώπισαν τους εκ των πρωτοπώρων και αήττητους ΑργώΚίνητους (4-0) στο Sala Sport το βράδυ του Σαββάτου με τους δεύτερους να επιβάλλονται δίχως να συναντούν μεγάλες δυσκολίες με 54-69 !

Τα πρώτα  τρία λεπτά το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο αλλά αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι με επιμέρους 2-16 μετην τριπλέτα Σοφούλη (7), Γερονικολόπουλου (5) και Ζακινθυνάκη (4) πήραν τα ηνία και παρά την καλή απόδοση του Στρατηγόπουλου (5π)  προηγήθηκαν με διπλό σκορ (10-20) στην πρώτη περίοδο.

Στη συνέχεια  ανέβασαν στροφές με τον Πουλή (6π) να φεύγει στο ανοιχτό γήπεδο και τον Μαρκόπουλο (4) να προσφέρει εμπειρία, φτάνοντας ως το 18-35. Προς το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι αντέδρασαν με τους Στρατηγόπουλο (5), Βαρδαββά (4) και Κασδαναστάση (3) μειώνοντας σε 26-37 στο τέλος του.

Τα Basxetonia πλησίασαν ως το -5 αμέσως μετά την ανάπαυλα, ενώ στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μια μονομαχία στην ..Άγρια Δύση μεταξύ του Στρατηγόπουλου και του Σοφούλη, αμφότεροι πετυχαίνοντας 13 πόντους μέσα σε δέκα λεπτά ! Η διαφορά ωστόσο δεν άλλαξε με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται με 42-54 με buzzer beater του Σοφούλη από το κέντρο !

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι Αργωκίνητοι έλεγξαν το τέμπο και με τους Μαρκόπουλο (6), Σοφούλη (5) και Δομπάρα (4) διατήρησαν διψήφια απόσταση. Στρατηγόπουλος με 5 πόντους και Κασδαναστάσης με τρεις ήταν οι παραγωγικοί των γηπεδούχων σε αυτό το διάστημα, με το τελικό 54-69 να χαρακτηρίζεται δίκαιο.

Η ομαδική στατιστική περιγράφει αρκετά πιστά τα δεδομένα του αγώνα. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (26-0%) και βολές (83-66%) παρά δίποντα (οριακά πάντως, 49-50%), πήραν τα ίδια ριμπάουντ (από 39), μοίρασαν τρεις περισσότερες τελικές πάσες (11-8), έκλεψαν παραπάνω μπάλες (7-2) υποπίπτοντας σε λιγότερα λάθη (5-9).

Mvp : Ο πρώτος σκόρερ σε όλη την Α2 Θάνος Σοφούλης (30π,4ρ,5ασ και 4 λάθη) ! Καλύτερος για τους ηττημένους με double double ο Γιώργος Στρατηγόπουλος (26π,17ρ,4ασ,1κλ, 1κοψ & 4 λάθη).

Κλειδί : Στην πρώτη του εμφάνιση ο Άγγελος Μαρκόπουλος με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε ο αγώνας : Στις περισσότερες λύσεις, κυρίως επιθετικά για τους νικητές.