Μεγάλη νίκη για την 8η αγωνιστική για τη BASXETONIA απέναντι στην PRIMERO DE MAYO με μόλις 5 παίχτες στο γήπεδο ενώ και οι δυο ομάδες τέλειωσαν το ματς με 4 παίχτες λόγω τραυματισμού του Κασδαναστάση και fair play από την PRIMERO DE MAYO!

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους φιλοξενούμενους με ένα επιμέρους 1-6 με τους Πάνου και Έξαρχο να σκοράρουν αλλά ο Στρατηγόπουλος απάντησε με καλάθι δυο πόντων. Ο Πάνου με τρίποντο έκανε το 3-9 ενώ το δεκάλεπτο έληξε με 5-9 με νέο καλάθι του Στρατηγόπουλου. Το 1ο δεκάλεπτο έμεινε χαμηλά σε σκοράρισμα καθώς και οι δυο ομάδες ήταν αρκετά άστοχες.

Ο Κολώνιας στην αρχή του 2ου δεκαλέπτου έκανε το 5-11 αλλά η BASXETONIA με σερί 7-0 με τον Καισίδη και Στρατηγόπουλο πέρασε για πρώτη φορά μπροστά! Τα επόμενα λεπτά συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με καλάθια εκατέρωθεν με τους Πάνου Κασδαναστάση Βαρδαβά και Έξαρχο να κάνουν το 15-17 για την PRIMERO DE MAYO αυτή τη φορά. Ο Βαρδαβάς όμως με ένα φοβερό τρίποντο με ταμπλό έκανε το 18-17 και οι Καισίδης και Κασδαναστάσης έδωσαν για πρώτη φορά προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα τους. Το τελικό 22-19 έγραψε ο Έξαρχος με καλάθι από το ζωγραφιστό.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με νέο τρίποντο με ταμπλό ξανά από τον Βαρδαβά. Η PRIMERO DE MAYO όμως πέρασε μπροστά με σερί από τους Λεωνάκη και δυο απανωτά τρίποντα με τον Διονυσόπουλο. Οι Φουσκαρής και Λεωνάκης ξανά έκαναν το 25-31. Στα επόμενα λεπτά όμως ο Κασδαναστάσης κατάφερε να μειώσει για το τελικό 32-35.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με καλάθια των Φουσκαρή και Καισίδη εκατέρωθεν. Ο Στρατηγόπουλος με τρίποντο έφερε το ματς στους 2 αλλά ο Βασιλόπουλος απάντησε αμέσως. Ο Κασδαναστάσης και ο Στρατηγόπουλος όμως με υπερπροσπάθεια κατάφεραν να σκοράρουν 6 συνεχόμενους πόντους και να βάλουν τη BASXETONIA μπροστά σε κρίσιμο σημείο ενώ ο Γεωργακόπουλος με το πρώτο του καλάθι στο ματς έκανε το 45-42. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έχασαν τον Κασδαναστάση με τραυματισμό αλλά προς τιμήν τους παρόλο που βρίσκονταν πίσω στο σκορ η PRIMERO DE MAYO απέσυρε έναν παίχτη και οι δυο ομάδες συνέχισαν με 4. Ο Λεωνάκης μείωσε σε 45-44 με το ματς να γίνεται το απόλυτο ντέρμπι. Ο Καισίδης έκανε το 46-44 και αμέσως μετά ο Πάνου ισοφάρισε ξανά! Ο Στρατηγόπουλος με πολύ μεγάλο καλάθι έγραψε το 48-46 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του καθώς οι φιλοξενούμενοι ήταν άστοχοι στο τέλος παρόλο που πρόλαβαν να κάνουν δυο σουτ για την ισοφάριση.

MVP της αναμέτρησης ο Στρατηγόπουλος με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Λεωνάκης με 6 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Το ματς κρίθηκε στα τεράστια ψυχικά αποθέματα των γηπεδούχων που άντεξαν παρόλο που έπαιζαν με 5 παίχτες, έμειναν κοντά στο σκορ και στα τελευταία λεπτά πέτυχαν σπουδαία ανατροπή.

Πολλά συγχαρητήρια και στην PRIMERO DE MAYO για το ήθος της με το fair play που έκανε σε σημείο που κρινόταν ο νικητής  του παιχνιδιού.