Στα χασομέρια της κανονικής περιόδου, για την 22η αγωνιστική της West Atlas League 2 το βράδυ της Παρασκευής η ένατη Basxetonia αντιμετώπισε τα ισόβαθμα Μαχίμια, που είχαν μολις πέντε διαθέσιμους στην αποστολή και παρότι έμειναν με τέσσερις λόγω τραυματισμού πήραν το ύστατο ροζ φύλλο της σεζόν και εν τέλει την ένατη θέση στην κατάταξη !

Ισορροπημένη ήταν η απόδοση των συγκροτημάτων κατά την πρώτη περίοδο, προσέχοντας κυρίως τα μετόπισθεν.Οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ κυρίως με τον Σαβέριο (5π), ενώ οι αντίπαλοι τους που στερήθηκαν μετά το 7ο λεπτό των υπηρεσιών του Καραλή, απαντούσαν με τον Βουργανά (4π), για το 9-8 στο πέρας της.

Ο Λαμπριανίδης ανέβασε στροφές στη συνέχεια πετυχαίνοντας 7 πόντους και με σερί 8-0 οι φιλοξενούμενοι αποσπάστηκαν με διψήφια διαφορά χάρη και στους Κρικέλη (5) και Βουργανά (4) ενώ περιορίζοντας τους "κίτρινους" σε μόλις τέσσερις πόντους ( Χριστόπουλος 3) προηγήθηκαν με double score (13-26) στη μέση της διαδρομής.

Δεν άλλαξαν πολλά στην επανάληψη. Το τρίποντο του Χρονοπούλου και ο Λαμπριανίδης (επίσης 3π) διατήρησαν τα Μαχίμια σε θέση ισχύος, παρά την προσπάθεια των Βαρδαβά (5) και Χριστόπουλου (4) στον αντίποδα, με τον σκορ να διαμορφώνεται σε 26-34 στο τριαντάλεπτο.

Στην τελική ευθεία η Basxetonia επιχείρησε την ανατροπή με τον Σαβέριο (11π) να κάνει ότι περνούσε από το χέρι του .Με δικό του τρίποντο μείωσε στο ένα καλάθι, όμως η ψυχραιμία στις βολές των Λαμπριανίδη (4) & Κρικέλη (2) έδωσαν ένα γλυκό τέλος στη σεζόν των Μαχιμιών που επικράτησαν με 38-42.

Τα ομαδικά στατιστικά αποτυπώνουν την εικόνα ντέρμπι. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 22-26%, τρίποντα 8-13%, βολές 59-64%). Έχασαν τα ριμπάουντ (53-45), έδωσαν μία παραπάνω ασίστ(6-7), έκλεψαν μια λιγότερη μπάλα (8-7) και υπέπεσαν στα ίδια λάθη (από 10).

Mvp αναδείχθηκε με double double ο Βασίλης Βουργανάς έχοντας 12 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων παρουσιάστηκε ο Ανδρέας Σαβέριος με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Κλειδί του αγώνα ήταν ο εξίσου "διπλός" Ματθαίος Λαμπριανίδης που κατέγραψε 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Το παιχνίδι κρίθηκε τόσο στη διαφορά που πήραν οι νικητές όσο και στο fair play των αντιπάλων τους που μετά τον τραυματισμό του Καραλή συνέχισαν κι αυτοί με 4 παίκτες!