Ο δεύτερος μεγάλος ημιτελικός του πρώτου AtlasCup έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στο Sala Sport Club, με τους Chavaliers να συγκρούονται με τη Deportivo Faliro, σε μια αδυσώπητη μάχη όπου πρώτο λόγο είχαν οι άμυνες και πήγε πόντο-πόντο. Η πρόκριση κρίθηκε στις τελευταίες στιγμές, με καλάθι του Τσέλιου (στα 15") . Στον μεγάλο τελικό τους περιμένει ο Uncle Drew που ξεπέρασε το εμπόδιο του Risko την περασμένη Τρίτη.

Οι ομάδες βάδισαν πλάι πλάι από τα πρώτες στιγμές τους ημιτελικού. Οι τύποις γηπεδούχοι σκόραραν κοντά στο καλάθι με τους Τσιώμο (5π), Τσέλιο (4π) και το τρίποντο του Λογοθέτη, ενώ οι αντίπαλοι τους απαντούσαν κυρίως με περιφερειακές ενέργειες με τον δραστήριο Γάτσιο (7π), τον Μαρούσο (4π) και την τρίποντη οβίδα του Καμακάρη, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 17-16 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Στο ίδιο μοτίβο κύλησε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Chavs βρήκαν σουτ με τον Ντάση (6π με 2 τρίποντα) αποκτώντας μικρή διαφορά, που διατήρησαν , παρά το τρίποντο του Παπαγεωργίου , φτάνοντας στου δρόμου τα μισά προηγούμενοι με 33-27.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στην επανάληψη. Οι Deportivistas ανέβασαν στροφές καθώς ο άστοχος εως τότε Κριεκούκης βρήκε το χέρι του και με 9 πόντους (2 άμεσα κι ένα έμμεσο τρίποντο) πρωτοστάτησε σε ένα επιμέρους 16-5. Γαρμπής, Τσάβαλος και Παπαγεωργίου πρόσθεσαν από 4 πόντους έκαστος, την ώρα που το συγκρότημα του Χρουσαλά έβρισκε το καλάθι περιστασιακά με τους Τσέλιο και Τζιγκουνάκη (από 4π), με τους "Ισπανούς" να  προσπερνούν στο τριαντάλεπτο με τη μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι (42-50).

Οι "Ιππότες" έκαναν ακριβώς το ίδιο στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Έσφιξαν την άμυνα κρατώντας μηδέν παθητικό για πάνω από τέσσερα λεπτά ροκανίζοντας σιγά σιγά τη διαφορά με τον Ντάση (7π) και τους Τσιώμο, Τζιγκουνάκη, Τσέλιο (από 4π) και Σιαμήτρο (3π). Με το σκορ στο 52-52 το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά ! Ο Τσάβαλος (5π) πέτυχε τρίποντο, ανταπέδωσε ο Ντάσης και το μπρα ντε φερ συνεχίστηκε ως τις τελευταίες φάσεις ! Ο Τσιώμος με ένα ζευγάρι βολών έβαλε μπροστά τους Chavs, με τον Γαρμπή να ανταποδίδει (61-62) για να πετύχει στα 15" ο Τσέλιος το καθοριστικό καλάθι από κοντά ! Ο Παπαγεωργίου έχασε τη μπάλα και ο Ντάσης με 1/2 έκανε το τελικό 64-62 φέρνοντας τους Chavaliers στο μεγάλο τελικό !

Τα στατιστικά αντιπροσωπεύουν μερικά την εικόνα του παιχνιδιού αναδεικνύοντας πλήρως τον κλειστό του χαρακτήρα . Οι νικητές δεν εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 44-46%, τρίποντα 23-26%, βολές 55-100%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (36-31), μοίρασαν μια λιγότερη ασιστ (13-14), ενώ είχαν πιο λίγα κλεψίματα (5-8) και υπέπεσαν στα ίδια λάθη (από 17).

Mvp :  Ο Παναγιώτης Ντάσης που κατέγραψε 13 πόντους , 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ & 1 λάθος ! Πολυτιμότερος για τους ηττημένους ο Μιχάλης Παπαγεωργίου έχοντας με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Κλειδί : Ο Βαγγέλης Τσέλιος που πέτυχε το κρίσιμο καλάθι στα 15". Ήταν πρώτος σκόρερ με 14 πόντους, και είχε 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ & 3 λάθη.

Που κρίθηκε ο ημιτελικός : Καταρχή να τονίσουμε ότι όπια ομάδα και να κέρδιζε θα φάνταζε δίκαιο, σ' ένα τόσο κλειστό παιχνίδι με πάμπολλες εναλλαγές. Οι νικητές ωστόσο ήταν πιο αποτελεσματικοί στην άμυνα τους στο βιράζ και με όπλο την εμπειρία τους πήραν την πρόκριση !