Ένα ματς για γερά… νεύρα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τέλους, διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου οι Clerks κατάφεραν να πάρουν το ντέρμπι κόντρα στους Saronic Hornuts με 43-41. Έτσι, πέρασαν στη δεύτερη φάση του Atlas Cup, αφού αυτό το παιχνίδι αφορούσε στην πρώτη φάση του θεσμού.

Πραγματικά, από την ώρα που έγινε το τζάμπολ, μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης, το ματς ήταν αμφίρροπο και τα πάντα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μεγαλύτερη διαφορά που πάρθηκε από μία ομάδα, ήταν μόλις οι 6 πόντοι. Στην 1η περίοδο, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και οι Saronic Hornuts, την έκλεισαν με ελαφρύ προβάδισμα με 12-10.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες συνέχισαν να κοντράρονται στα… ίσα, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συνεχείς. Αυτή τη φορά, οι Clerks ήταν μπροστά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, μόλις για έναν πόντο διαφορά (21-20) και ήταν εμφανές ότι αναμενόταν επιπλέον μάχη, στην επανάληψη.

Οι Clerks ήταν αυτοί που έφτασαν να προηγούνται με 31-25 στο 25’ του αγώνα, με ένα προβάδισμα που έμοιαζε με πολύ, δεδομένου του πώς κυλούσε το παιχνίδι, που ήταν πολύ «κλειστό». Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τους τυπικά γηπεδούχους να είναι μπροστά με 4 πόντους διαφορά, με σκορ 35-31.

Ήταν εμφανές ότι θα είχαμε μάχη μέχρι τέλους και αυτό ακριβώς συνέβη. Αν και οι Clerks διατηρούσαν συνεχώς το προβάδισμα, οι Saronic Hornuts πλησίασαν σε απόσταση... αναπνοής, αφού ο Βρυώνης πέτυχε τρίποντο στα 16’’ πριν από τη λήξη και μείωσε σε 42-41. Στα 14’’, ο Ρίζας κέρδισε φάουλ, βάζοντας την πρώτη και χάνοντας τη δεύτερη, οπότε το σκορ έγινε 43-41 υπέρ των Clerks. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. Ο Ορφανίδης των Saronic Hornuts είχε άστοχο τρίποντο στα 5’’ και ο Ρίζας κέρδισε φάουλ στα 3’’, χάνοντας και τις δύο βολές. Τελικά, ο Βρυώνης επιχείρησε μακρινό τρίποντο στην εκπνοή, πίσω από το κέντρο του γηπέδου και δεν βρήκε στόχο.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές, ήταν ο Ρίζας με 9 πόντους, έχοντας επίσης 13 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα. Όσον αφορά στους ηττημένους, ο Γουναρίδης τελείωσε το παιχνίδι με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 κόψιμο. Στα αξιοσημείωτα, ότι για τους Clerks σκόραραν οι 7 τους 8 παίκτες που αγωνίστηκαν, ενώ αντίστοιχα, το ίδιο έπραξαν και οι 9 παίκτες των Saronic Hornuts.