Στο πλαίσιο της 21ης στροφής της South Atlas League I η Deportivo Faliro (15-3) φιλοξένησε το βράδυ της Παρασκευής στον Κορυδαλλό τους Legends (8-9) και παίζοντας γρήγορο, θεαματικό και αποτελεσματικό μπάσκετ πήρε το ροζ φύλλο εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τη δεύτερη θέση του ομίλου στην κανονική περίοδο.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εξαρχής εμφανείς τις προθέσεις τους. Με πιεστική άμυνα και επιθέση φωτιά από το δίδυμο Γαρμπή & Κριεκούκη (από 6π) πήραν διψήφια διαφορά, ενώ οι αντίπαλοι τους σκόραραν μόλις 7 πόντους (Οικονόμου 3, Κούβαρης και Αλί από 2), για το 16-7 των πρώτων δέκα λεπτών.

Η πετυχημένη συνταγή δεν άλλαξε για τους Φαληριώτες. Ο Κριεκούκης (9) συνέχισε το κρεσέντο του από τα 6.75 με τρεις ακόμα ριπές και ο Γαρμπής (7) σκόραρε σε κάθε ευκαιρία ενώ με supporting cast τους Δήμτσο (3), Κουφό, Αναγνώστη και Μαρούσο η διαφορά εκτοξεύθηκε, παρά την προσπάθεια των Οικονόμου (6), Κούβαρη, Τσέκερη και Κοσμά (από 2π), ως το 41-19 στη μέση της διαδρομής.

Δεν άλλαξε το παραμικρό μετά τη διακοπή. Γαρμπής (9) και Κριεκούκης (7) κράτησαν τον πρώτο ρόλο, παρέα με τους Μαρούσο (4), Αναγνώστη (3) και Δήμτσο για τους Deportivistas.Στην αντίπερα όχθη Κούβαρης (4) και τα τρίποντα των Μπατζάκη και Οικονόμου διαμόρφωσαν  το 66-35 στο τριαντάλεπτο.

Τα τελευταία δέκα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τις ομάδες να προσπαθούν να φτιάξουν ωραίες συνεργασίες. Καλύτερα απ' όλους το έκανε ο πρόεδρος Μαρινάκης (9) που πυροβολούσε από τα 6.75, ενώ Κουφός , Γαρμπής και Δήμτσος πρόσφεραν από ένα καλάθι. Στον αντίποδα Αλί (6), Λουκάς (3), Οικονόμου και Κοσμάς (από 2) συνέβαλαν στο απόλυτα δίκαιο κι ευρύ τελικό 82-48.

Η στατιστική σκιαγραφεί την εικόνα των ομάδων στο γήπεδο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 47-29%, τρίποντα 35-19%) ενώ είχαν ακριβώς την ίδια ευστοχία από τη γραμμή της φιλανθρωπίας (66.7%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (56-39), μοίρασαν παραπάνω ασιστ (23-12), έκλεψαν πιο πολλές μπάλες (11-10) και υπέπεσαν σε περισσότερα λάθη (12-9).

Mvp : Ο Διονύσης Γαρμπής. Είχε 25 πόντους, 9 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους ο αλάνθαστος Παναγιώτης Οικονόμου με 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Κλειδί : Με double double ο πολυβολητής Ανέστης Κριεκούκης που κατέγραψε 21 πόντους, 10 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Οι νικητές ήταν αποτελεσματικοί και με αγωνιστική ισορροπία, έτρεξαν περισσότερο και δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες.