Το απόγευμα της Κυριακής η Deportivo Faliro δεινοπάθησε αλλά κατέβαλε στο τέλος το Τρένο για τους 32 του κυπέλλο, κατακτώντας με αρκετό κόπο την πρόκριση για τους 16 του θεσμού.

Σε υψηλούς ρυθμούς κινήθηκαν οι ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα. Οι Deportivistas έχοντας πληθώρα ψηλών αλλά απουσίες στην περιφέρεια προσπάθησαν να πάνε το παιχνίδι χαμηλά στη ρακέτα (Μαρούσος και Γαρμπής από 6, Τσάβαλος 5) ενώ οι αντίπαλοι τους παίζοντας πιο ορθολογικά προηγήθηκαν με 9-14 χάρη στους Δημητρίου (8), Τσιμωτα και Κιουκτζόλου (από 4) κρατώντας το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 20-22.

Η παρέα του Μαρινάκη βρήκε λύσεις στη συνέχεια, με τον Καμακάρη (7π) και εκμεταλλευόμενη το βάθος του πάγκου έφτασε ως το +7. Δημητρίου (4) και Νικηφόρος (3) απειλούσαν για τους τυπικά φιλοξενούμενους κρατώντας τους σε κοντινή απόσταση, για το 36-31 του πρώτου μέρους.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και μετά την ανάπαυλα. Ο Δημητρίου (12π) ήταν φωτιά και λαύρα και με τις βοήθειες των Σιαράβα (5) και Νικηφόρου (3) έδιναν απαντήσεις σε κάθε ερώτημα που έβαζαν στην αντίπερα όχθη οι Τσάβαλος (4), Παύλου και Καμακάρης (από ένα τρίποντο), με το Τρένο να προηγείται με την ελάχιστη δυνατή διαφορά (52-53) στο πέρας του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο το παιχνίδι είχε δραματικό χαρακτήρα. Οι Φαληριώτες πίεσαν στην άμυνα και με ένα 6-0 πήγαν στο +5 καθώς δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να σκοράρουν για περίπου πέντε λεπτά. Ωστόσο οι "πράσινοι" βρήκαν σκορ με το δίδυμο Δημητρίου - Νικηφόρου (από 5π) και μείωσαν στον πόντο (64-63). Ο Γαρμπής (6π) με τον πολύπειρο Μαρούσο (4π) και τον ψύχραιμο από τη γραμμή της φιλανθρωπίας Δήμτσο διαμόρφωσαν το τελικό 69-67, με τον Δημητρίου να αστοχεί υπό πίεση στο τέλος !

Η στατιστική αποτυπώνει την παρουσία των ομάδων στο γήπεδο. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα τρίποντα (οριακά , 32-21%), παρά δίποντα (41-46%) ή βολές (54-60%). Μάζεψαν τα ριμπάουντ (47-32), μοίρασαν παραπάνω ασιστ (15-13), έκλεψαν πιο λίγες μπάλες (6-10) και υπέπεσαν σε ένα παραπάνω λάθος (15-14).

Mvp : Ο Τάσος Τσάβαλος. Είχε 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Καλύτερος για τους ηττημένους ο bomber Θανάσης Δημητρίου που είχε 29 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Κλειδί : Ο αειθαλής Αντώνης Μαρούσος με 12 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στην εμπειρία και την ποσότητα των "Ισπανών" (που είχαν δεκαμελή αποστολή), με την αξία του νικητή να δίνει δόξα στον ηττημένο.