Στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής της South Atlasleague1 η Deportivo Faliro (3-0) φιλοξένησε στο κλειστό του Κορυδαλλού τους VIP b Ariantique το βραδυ της Κυριακής με τους δεύτερους να εκμεταλλεύονται την υπεροπλία τους στο ζωγραφιστό φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη που τους κρατά στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας !

Πιο καλά εμφανίστηκαν στο γήπεδο οι φιλοξενούμενοι καθώς ο Γεωργιάδης με 9 πόντους ανέλαβε να τους οδηγήσει επιθετικά. Στην αντίπερα όχθη ο πρόεδρος Μαρινάκης (6π) έκανε ότι μπορούσε από τα 6.75 συμβάλλωντας στο 12-17 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές στη συνέχεια και με τον Γάτσιο (6π) να κτυπά στον αιφνιδιασμό έδειξαν να ισορροπούν. Οι Γεωργιάδης (5π) και Κοντοθανάσης όμως φρόντισαν να κρατήσουν ένα μικρό προβάδισμα για την παρέα του Π.Παπαδόπουλου. Σκορ πρώτου μέρους 28-30.

Οι VIP εστίασαν στην άμυνα μετά την ανάπαυλα. Δεχόμενοι μόλις 8 πόντους (Μαρούσος 4) και με τους Σουλινάρη (5) και Πλυτά (4) να βοηθούν οικοδόμησαν διαφορά πέριξ των δέκα πόντων , με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 36-45.

Τα τελευταία δέκα λεπτά οι "κίτρινοι" συντήρησαν την απόσταση, με τον Γεωργιάδη (8π) να σκοράρει δις έξω από την περίμετρο και τους Πλυτά (4) και Π.Παπαδόπουλο (3) να προσθέτουν τις πινελιές τους. Στον αντίποδα η κούραση επηρέασε τους Ισπανούς (Παπαθανασίου 5) που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν, με το τελικό 47-64 να σφραγίζει τη δίκαιη επικράτηση των VIP By Ariantique .

Η στατιστική αποκρυσταλλώνει την παρουσία των ομάδων εντός των γραμμών. Οι νικητές σούταραν καλύτερα (δίποντα 29-37%, τρίποντα 17-20%) πλην των βολών (92-76%) . Κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (27-57), μοίρασαν πιο πολλές ασιστ (9-13). έκλεψαν διπλάσιες μπάλες (4-8) και υπέπεσαν σε ένα λιγότερο λάθος (10-9).

Mvp : Ο .. point forward Κύρκος Σουλινάρης με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 1 λάθος. Καλύτερος για τους ηττημένους ο Μιχάλης Παπαγεωργίου που είχε 8 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3κλειψίματα και 3 λάθη.

Κλειδί : Με double double ο Τάσος Κοντοθανάσης (11π,20ρ,1ασ,1κλ, 1κοψ & 2 λάθη).

Που κρίθηκε το παιχνίδι : Στον έλεγχο της ρακέτας και την πολύ καλή άμυνα των νικητών στο δέυτερο μισό του αγώνα.