Για την 20η αγωνιστική της West Atlas League ΙΙ οι DE TRΟI BISONS (9-10) φιλοξένησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ίλιον τους Primero De Mayo (1-18) και πιάνοντας καλή απόδοση μετά το πρώτο ημίχρονο κατέκτησαν το ροζ φύλλο με άνεση !

Μουδιασμένες μπήκαν οι ομάδες στο παρκέ. Οι γηπεδούχοι σκόραραν με τους Ορέστη και Αλεξανδρή (από 4π) με τους αντιπάλους τους να απαντούν με τους Φουσκαρη (4) και το τρίποντο του Χονδρομάρα για το 10-7 των πρώτων δέκα λεπτών.

Δεν άλλαξαν πολλά στη συνέχεια. Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός με τους DE TROI να βρίσκουν λύσεις με πολλούς (Τερζής και Λαγογιάννης από 3, Ορέστης και Σ.Ζαχαρίου από 2) και καθώς περιόρισαν τους Primero σε μόλις έξι πόντους (Παρτάλης, Φουσκαρης & Λεωνάκης από 2) ολοκλήρωσαν το ημίχρονο προηγουμενοι με 20-13.

Η αρμάδα των Ζαχαρίου πάτησε το γκάζι μετά την ανάπαυλα. Με πρωταγωνιστή τον Ορέστη που πέτυχε 13 πόντους και συμπαραστάτες τους Αλεξανδρή (5) και Αλέξη (3) διεύρυναν την απόσταση χάρη στη χαλύβδινη άμυνα (δέχθηκαν μόλις 4 πόντους) και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +26 (43-17) στο τριαντάλεπτο.

Το απολύτως ελεύθερο μπάσκετ κυριάρχησε στην τελική ευθεία. Από τους γηπεδούχους διακρίθηκαν  οι Λαγογιάννης (6), Αλέξης (5) και Αλεξανδρής (4) ενώ στην αντίπερα όχθη οι Χονδρομάρας, Καλογερόπουλος (από 4) και το τρίποντο του Διονυσοπούλου συνέβαλαν στο συνολικά δίκαιο τελικό 64-35 !

Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους. Οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα (δίποντα 58-34%, τρίποντα 19-14%). Πήραν ένα παραπάνω ριμπάουντ (36-35), μοίρασαν πιο πολλές τελικές πάσες (13-7), έκλεψαν περισσότερες μπάλες (12-5) και υπέπεσαν σε λιγότερα λάθη (11-18).

MVP της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Κώστας Ορέστης με 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Για τους ηττημένους προσπάθησε περισσότερο ο Μελέτης Φουσκαρης έχοντας 8 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Κλειδί της αναμέτρησης ο Γιάννης Αλεξανδρής με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Το ματς κρίθηκε από την απόδοση των νικητών στο δεύτερο ημίχρονο.