Είναι κάποιες φορές στον αθλητισμό που λες πως όποιος και να κερδίσει το αξίζει. Χθες το βράδυ ήταν από τις περιπτώσεις που δύο ομάδες με την αγωνιστική τους και όχι μόνο συμπεριφορά έδειξαν πως αθλητισμός, μπάσκετ δεν είναι μόνο μια νίκη, μια θέση, είναι και το να δείχνεις στην πράξη την αθλητική σου παιδεία και υπόσταση !

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή : Τελευταία αγωνιστική της West Atlas League II οι ως χθες πέμπτοι και με μόλις μια διαθέσιμη πεντάδα  DE TROI BISONS (11-10) υποδέχτηκαν στο Sala Sport τους ισόβαθμους Salatous με το μεταξύ τους επίδικο να είναι η πέμπτη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παρκέ και προηγήθηκαν με 4-10 χάρη στον Τσουκάτο (8π), ενώ οι αντίπαλοι τους ισορρόπησαν και μείωσαν με τα τρίποντα του Καζαντζή (6π) και τον Σιαρέ (4π) ως το 12-14 των πρώτων δέκα λεπτών.

Η σχετική ισορροπία διατηρήθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα της δεύτερης περιόδου. Οι γηπεδούχοι με τους Καζαντζή (6π) και Αλεξανδρή (4π) βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση ως τον τραυματισμό του triponticius Δ.Ζαχαρίου, λίγο πριν το ημίχρονο. Καθώς δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει οι Σalatoi με τους Αρβανίτη (5) και Τσουκάτο (3π) πήραν διαφορά 8 πόντων (22-30) στη μέση της διαδρομής.

Οι Salatoi συνέχισαν κι αυτοί με 4 παίκτες σε ένδειξη fair play, μετά την ανάπαυλα ! Διατήρησαν το +8 με τους Γλεντή και Γκούβα (από 4π), όμως οι Bisons κοντοζύγωσαν με τους Αλέξη (7π) και Καζαντζή (6π) δραστήριους. Σκορ τρίτου δεκαλέπτου 38-40.

Οι "μπλέ" έδειξαν διάθεση να καθαρίσουν την υπόθεση νίκη, καθώς με την τριπλέτα Καλαϊτζίδη, Κρεμαστά και Γλεντή (από 4π) πήγαν στο +9 (41-50), όμως οι DE TROI δεν κατέθεσαν τα όπλα και με τον Αλέξη (4) και το τρίποντο του Καζαντζή (9π) ισοφάρισαν σε 52-52  ένα λεπτό πριν τη λήξη. Αυτό που ακολούθησε ήταν μια ακόμη αποθέωση του Ευ αγωνίζεσθαι ! Οι 4 των DE TROI θέλοντας να ανταποδώσουν την κίνηση των Σαλάτων, δεν εκτέλεσαν την τελευταία δική τους επίθεση και επέτρεψαν στον Γλεντή να σκοράρει, δίχως να μαρκάρουν επισταμένα, με το τελικό 52-54 να βρίσκει όλους τους παίκτες αγκαλιασμένους !

Στα στατιστικά της αναμέτρησης οι νικητές εκτέλεσαν καλύτερα δίποντα (32-36%) απ' ότι τρίποντα (27-22%) ή βολές (66-28%). Πήραν τα ριμπάουντ (34-48), είχαν περισσότερες ασιστ (9-14), κλεψίματα (4-5) και λάθη (8-9).

Mvp ήταν ο μαέστρος Μιχάλης Τσουκάτος με 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 μπλοκ κι ένα λάθος. Καλύτερος των DE TROI ο αλάνθαστος Κώστας Αλέξης με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 μπλόκ.

Κλειδί του παιχνιδιού αναδείχθηκε ο άνευ λάθους Χρήστος Κρεμαστάς έχοντας 8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 1 ασιστ.

Ο αγώνας κρίθηκε στις εξαιρετικές κινήσεις fair play και των δύο ομάδων, που ανέδειξαν το ήθος και την καρδιά των αγωνιζομένων ! 

YΓ. Στα πλέι οφ οι Salatoi θα συναντήσουν την Αμόλα Καλούμπα και οι DE TROI BISONS την Άρτεμις.