Για την δέκατη στροφή της North Division 1 οι Saronic Hornuts υποδέχτηκαν την Τρίτη στο ΟΑΚΑ τους Proboraptors και μετά από μάχη σαράντα λεπτών τους υπέταξαν χάρη στο εξαιρετικό τους φίνις παίρνοντας τη ρεβάνς από τον τελικό της Summer Atlasleague 2!

Αρχικά οι γηπεδούχοι ήταν λίγο καλύτεροι. Με τους Στ. Τσόλα (6) και Θεοφανίδη (5) ως πρώτα βιολιά δημιούργησαν διαφορές απέναντι στους Λαμπρινό (5) και Σαχά (4), για το 16-11στα πρώτα δέκα λεπτά.

Οι Hornuts έφτασαν ως το +11 στη συνέχεια χάρη στο ντουέτο Θεοφανίδη (9) και Στ. Τσόλα (5). Οι Proboraptors πήραν σκορ από πολλούς μεν αλλά ...λίγο δε (Λαμπρινός 3 κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι) κι έμειναν λίγο πιο πίσω, με 34-27 στη μέση της διαδρομής.

Μετά την ανάπαυλα τα συγκροτήματα είχαν αμφότερα τα καλά τους διαστήματα. Αρχικά οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα 14-0 με τους Τραϊφόρο (8) και Σαχά (4) να ηγούνται. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο απάντησαν σχεδόν με το ίδιο νόμισμα. Με επιμέρους 13-2 προσπέρασαν χάρη στους Θεοφανίδη (7), Γουβόπουλο και Σερ. Τσόλα (από 3) με τη μάχη να μαίνεται (47-45) στο τριαντάλεπτο.

Κι ενώ όλα έδειχναν ντέρμπι εως εσχάτων στα τελευταία λεπτά , με τον Μουσούντα να βάζει τα σουτάκια τους για την παρέα από τον Προμπονά, οι Saronic είχαν τις δυνάμεις για να γκαζώσουν στην τελική ευθεία. Με ένα 7-0 με τον Στ. Τσόλα να είναι ασταμάτητος με 11 πόντους, μετέτρεψαν το εύθραυστο 57-53 σε 64-53 και κατέκτησαν δίκαια το ροζ φύλλο με 64-55.

MVP: Πολυτιμότερος της αναμέτρησης ήταν ο Στέλιος Θεοφανίδης που είχε 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 6 κλεψίματα & 3 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κώστας Τραϊφόρος έχοντας 13 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. 

Παίκτης Κλειδί: o Σταύρος Τσόλας με 20 πόντους, 3 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 4 λάθη.

Που κρίθηκε: Στο κρεσέντο του Στ. Τσόλα στο τέλος !