Το αήττητο τους κράτησαν στο...νήμα και την δέκατη αγωνιστική της West Division 1 οι Mpasketikoi το βράδυ της Πέμπτης όταν και φιλοξενήθηκαν στο Ίλιον από τους Royals.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φορά στο παιχνίδι και παίζοντας σε full speed mode, με την τριπλέτα Πολίτη (6), Γιάννακα και Πατσιλίβα (από 5π) πήραν τα ηνία. Οι αντίπαλοι τους ακολούθησαν από κοντά χάρη στο ντουέτο Δέδε (9) και Μότσιου (6) με την πρώτη περίοδο να κλείνει με 18-24.

Δεν άλλαξαν και πολλά στη συνέχεια, με την αναμέτρηση να έχει πάντα χαρακτηριστικά ντέρμπι. Οι Mpasketikoi είχαν λύσεις ;πόντους Κωλέτση, Πολίτη, Λάμπρου (από 4π) και το τρίποντο του Θεοδοσοπούλου απέναντι στον Δέδε (7) καί κράτησαν το προβάδισμα με 33-39 στη μέση της διαδρομής.

Οι γηπεδούχοι σκόραραν από τα 6.75 μετά την ανάπαυλα καθώς Μαργωμένος (8π) και Φώτογλου (3) ανέβασαν την απόδοσή τους, όμως ο Δέρης με οκτώ πολύτιμους πόντους έφερε το συγκρότημα του Καραγκιβρούδη να προηγείται με 49-52 στο τριαντάλεπτο.

Οι Royals ανέβασαν κι άλλο την πίεση τους στο τέταρτο δεκάλεπτο. Φώτογλου (5) και Μοτσιος (4) ανέτρεψαν προσωρινά την κατάσταση φέρνοντας τους στο +6 , όμως στην τελική ευθεία οι Mpasketikoi εμπιστεύτηκαν τον αρχηγό Πολίτη. Με μεγάλο τρίποντο και πέντε πόντους , παρέα με τον Πατσιλίβα και τον Κωλέτση (από 4) ισορρόπησαν και με δύο βολές του τελευταίου πήραν την μπουκιά από το στόμα των "Βασιλικών" , επικρατώντας με βραχεία κεφαλή (65-66) !

Mvp με double double o καθοριστικός capitano Μήνας Πολίτης έχοντας 15 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 λαθάκι. Παίκτης κλειδί και συμπαράστατης του στη μάχη της ρακέτας ο Δημήτρης Πατσιλίβας με 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 μπλοκ και ενα λάθος.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός παρουσιάστηκε ο Βασίλης Δέδες που μέτρησε 24 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 5 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε: Στην ψυχραιμία των νικητών που παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ αντέδρασαν σωστά .