Η Κατρακείλα (4-6) έκανε ποδαρικό με το δεξί στον Νότιο όμιλο της Division 1, με τους Τσίκλο, Θανασούλια να σκοράρουν, τον Μαργαρίτη να μοιράζει και τον Λύμουρα να… κλέβει, ξεπερνώντας το εμπόδιο των BaShock (2-8), που στο πρώτο ημίχρονο δυσκολεύτηκαν πολύ επιθετικά και όταν πήραν μπρος ήταν αργά.

Ο ρυθμός ήταν σχετικά χαλαρός στο ξεκίνημα, με τους Θανασούλια και Τσίκλο να δείχνουν όμως τις διαθέσεις τους και να βάζουν μπροστά την Κατρακείλα (0-5 στο τρίλεπτο, 7-12 δεκάλεπτο), κάτι που φάνηκε να αλλάζει με την έναρξη της δεύτερης περιόδου για τους BaShock από τις προσπάθειες των Ηλιού, Μπουλούμπαση, Μαράκη (12-12 στο 12’), αλλά οι «κόκκινοι» μπλόκαραν στη συνέχεια, έκαναν αρκετά λάθη και οι «άσπροι» έκλεισαν το ημίχρονο στο υπέρ τους 12-24, με τους Καλαφάτη, Μαργαρίτη, Γεωργακάκο να συμβάλουν στη δική τους επίθεση.

Μπουλούμπασης, Κάσσης και Ηλιού μπήκαν καλύτερα στο τρίτο δεκάλεπτο και φάνηκε πως οι «Μπασόκ» κάτι μπορεί να άλλαζαν, όμως η αποτελεσματικότητα της Κατρακείλας δεν άφηνε περιθώρια για… σοβαρή μείωση της διαφοράς, με τους Συρίγο, Μαργαρίτη, Μακαρατζή να κρατούν μπροστά τους τυπικά φιλοξενούμενους (27-37 στο 30’) και τους Τσίκλο, Γεωργακάκο να δίνουν τις λύσεις που χρειάζονταν για να διατηρηθεί το υπέρ τους σκορ, παρόλο που οι «κόκκινοι» πλησίασαν μέχρι τους 6 πόντους και στο φινάλε αστοχούσαν στα τρίποντα που επιχειρούσε ο Μαράκης (τελικό 45-56).

MVP της αναμέτρησης ήταν ο… κλέφτης Φίλιππος Λύμουρας, που είχε συνολικά 8 κλεψίματα, 5 ριμπάουντ, 4 πόντους και 2 ασίστ, ενώ επιθετικά ξεχώρισε ο Κυριάκος Τσίκλος με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Από τους… Μπασοκτζήδες καλύτερος ήταν ο αρχηγός Γιάννης (πιτ)Μπουλούμπασης με 11 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο, με τον Δημήτρη Καμαράτο να τελειώνει το ματς έχοντας 2 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 5 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στην αποτελεσματικότητα της Κατρακείλας σε όλη τη διάρκεια, κάτι που δεν κατάφεραν να κάνουν οι «κόκκινοι», αφού υπήρχαν μεγάλα διαστήματα χωρίς σκορ και αυτό τους στοίχησε.

BaShock: Μπουλούμπασης 11, Ηλιού 11, Κάσσης 7, Μαράκης 5, Καραγιάννης 4, Ζαχαριουδάκης 3, Σπαθής 2, Καμαράτος 2, Γεωργίου

Κατρακείλα (Μακαρατζής): Τσίκλος 18, Θανασούλιας 12, Συρίγος 7, Λύμουρας 4, Γεωργακάκος 4, Μαργαρίτης 4, Καλαφάτης 3, Καραμπίνας 2, Μακαρατζής 2