Ο Θοδωρής Παπαγεωργίου μπήκε… τρεχάτος στη νέα χρονιά, πέτυχε 21 πόντους σε 30 λεπτά και οδήγησε τους Skylarkers στην 4η νίκη τους (4-6) στον Νότιο όμιλο της Division 1, απέναντι στους Forty Plus που άργησαν να πάρουν μπρος και έμειναν στο 1-9.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα, με καλό ρυθμό και καλές άμυνες, έχοντας από τη μία τους Ακουμιανάκη, Δροσόπουλο να ξεχωρίζουν για τους «σαραντάρηδες» και από την άλλη τον Μπερδεμπέ να δίνει βοήθειες στον Παπαγεωργίου, ο οποίος πήρε πάνω του τις περισσότερες φάσεις (8-11 δεκάλεπτο) και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε στροφές, με τους Ασημίδη και Τουρναβίτη να συμβάλουν στο να φτάσει η διαφορά στους 14 πόντους μέχρι το ημίχρονο (16-30), με τους Forty να μην έχουν και τόσο καλές επιλογές στην επίθεσή τους.

Αν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό του Νομικού, οι Forty Plus είχαν καλύτερη εικόνα στο τρίτο δεκάλεπτο και οι Κατράνης, Ακουμιανάκης προσπάθησαν να βρουν λύσεις στην αντίπαλη ρακέτα, ενώ ο Δροσόπουλος πάλευε σχεδόν μόνος του στη δική του, με τους Παπαγεωργίου, Μπερδεμπέ και Γκίζη να κρατούν ασφαλές σκορ για τους Larkers μέχρι το 30ο λεπτό (28-47), κάτι που άλλαξε στο τέταρτο δεκάλεπτο και οι «σαραντάρηδες» πλησίασαν μέχρι τους 5 πόντους, με τον Ακουμιανάκη να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες, όμως δεν έφτασαν μέχρι την ανατροπή και οι Μπουλουτσίκος, Παπαγεωργίου διατήρησαν μπροστά τους «μπλε-ροζ» (49-54).

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Θοδωρής Παπαγεωργίου με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 ασίστ, ενώ ο Αλέξανδρος Μπερδεμπές είχε συνολικά 10 πόντους, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ.

Από τους «Φόρτυ» ξεχώρισε αμυντικά κυρίως ο Θεοφάνης Δροσόπουλος με 21 ριμπάουντ, 5 τάπες, 4 πόντους και 2 ασίστ, με τον Βασίλη Ακουμιανάκη να έχει 18 πόντους, 9 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όπου ο Παπαγεωργίου έκανε ό,τι ήθελε στην άμυνα των «σαραντάρηδων» και έτσι πήραν οι Skylarkers την διαφορά που τους επέτρεψε να χαλαρώσουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Forty Plus (Νομικός): Ακουμιανάκης 18, Κατράνης 17, Χατζηκωστής 4, Δροσόπουλος 4, Ορνεράκης 3, Σωτηρόπουλος 2, Δελημάρκος 1, Νομικός

Skylarkers (Μπουλουτσίκος): Παπαγεωργίου 21, Μπερδεμπές 10, Μπουλουτσίκος 7, Ασημίδης 7, Καπαρέλος 4, Τουρναβίτης 3, Γκίζης 2, Αλέξης (10 ριμπ.), Σκιαδάς