Στο πλαίσιο της 11ς στάσης της West Division 1 το βράδυ της Πέμπτης στο Sala Sport Club η La Familia με μόλις μία διαθέσιμη πεντάδα αντιμετώπισε τους Royals με τους δεύτερους να παίρνουν φορά μετά τα πρώτα δέκα λεπτά και να μην ξανακοιτούν πίσω καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση του ομίλου στο τέλος του πρώτου γύρου.

Οι ομάδες κινήθηκαν ισορροπημένα στην αρχή της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στον Ιωακειμίδη (7) ενώ οι αντιπαλοι τους ακολούθησαν με τον Μότσιο (6) και το τρίποντο του Φώτογλου μπαίνοντας μπροστά στο πέρας της πρώτης περιόδου με 11-13.

Οι Royals βρήκαν κι άλλους πρωταγωνιστές στη συνέχεια (Μπολοτάκης 6, Μπούκας 5, Σ.& Θ.Καραλής από 4) ανεβάζοντας στροφές κι έφτασαν σε διψήφια διαφορά. Την συντήρησαν παρά τις ενέργειες των Τσαπανίδη και Ιωακειμίδη (από 4) και προηγήθηκαν με 21-34 στο ημίχρονο.

Οι Royals απλοποίησαν τα πράγματα στην επανάληψη καθώς η κούραση βάρυνε τα πόδια των "Μαφιόζων". Μπολοτάκης με επτά και Μπούκας με έξι βομβάρδισαν από κάθε απόσταση, όπως και ο Μαργωμένος (3) και παρότι ο Μιχαηλίδης (8) έκανε το ίδιο από την άλλη πλευρά η απόσταση διευρύνθηκε ως το 38-57 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Το ματς είχε ελεύθερο χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Η La Familia βρήκε παραπάνω χώρους με τους Μιχαηλίδη, Ιωακειμίδη (από 5) και Πετρίδη (4) , αλλά οι Καρασαββίδης, Μπολοτάκης και Σ.Καραλής , με 4 πόντους ο καθένας δεν επέτρεψαν δεύτερες σκέψεις, με τους "Βασιλικούς" να επικρατούν άνετα με 57-73.

Mvp του αγώνα ήταν με double double ο Θοδωρής Μπολοτάκης. Είχε 19 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χριστόφορος Ιωακειμίδης που μέτρησε 19 πόντους, 4 ριμπάουντ , 5 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Key player: Ο Δημήτρης Μπούκας με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο !

Το παιχνίδι κρίθηκε στις περισσότερες λύσεις που είχαν οι νικητές !