Στο φινάλε του πρώτου γύρου της South Division 1 οι Southerns φιλοξένησαν το βράδυ της Πέμπτης στο νέο κλειστό του Κορυδαλλού τη Na Ala Team και παραμένοντας συγκεντρωμένοι πήραν το ρόζ φύλλο που τους φέρνει στην πέμπτη θέση του ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο ξεκίνημα. Με αιχμή του δόρατος τον Αλσαντζή που σκόραρε 9 πόντους αλλά και τους Μανδρώνη (6) και Λεκκό (4) να βοηθούν πήραν διαφορά δέκα πόντων. Οι αντίπαλοι τους μείωσαν κάπως χάρη στους Σιγάλα και Θωμάδη (από 4π), με το σκορ να είναι στο 12-20 στο κλεείσιμο της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια οι Southerns με τον Χαλά να αναλαβάνει δράση με 9 πόντους έτρεξαν ένα επιμέρους 12-3 ισορροπώντας την κατάσταση. Οι υπόλοιποι κατέθεσαν τον οβολό τους με ένα καλάθι έκαστος και χάρη στην καλή τους άμυνα (δέχθηκαν μόλις 7 πόντους, 5 από τον Λεκκό) προσπέρασαν με 30-27 στο τέλος του ημιχρόνου.

Μετά την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +8 με πιο δραστήριους τους Παπαδόπουλο και Σιγάλα (από 4), ωστόσο οι "Νααλίτες" επέστρεψαν χάρη στους Μανδρώνη, Λεκκό (από 4) και Καραβία (3), μειώνοντας στην ελάχιστη δυνατή τιμή (43-42) στο τριαντάλεπτο.

Στα τελευταία δέκα λεπτά έγινε ωραία μάχη. Οι Νότιοι δεν απώλεσαν καθόλου την πρωτοπορία παρότι πιέστηκαν αρκετά καθώς η Na Ala έβαλε μεγάλα σουτ (Μανδρώνης 6π με 2 τρ, Λιακάκος 5π και Αλσαντζής 4). Η τριάδα όμως των Χαλά, Θωμάδη (από 6π) και Σιγάλα (4) τους έφερε στο +5 δύο λεπτά πριν το τέλος. Ο Αλσαντζής με τρίποντο μείωσε στο καλάθι 100" πριν ακούστει η κόρνα της λήξης, με τον Πετρογεωργάκη να σκοράρει στα 40" και τον Σιγάλα να βάζει ένα ζευγάρι βολών στα 17". Και πάλι όμως, ένα ακόμα τρίποντο του Λιακάκου στα 7" έριξε τη διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (62-59), με τον Θωμάδη να υπογράφει τη νίκη για την ομάδα του με το τελικό 64-59 !

Mvp με double double αναδείχθηκε ο Γιάννης Θωμάδης με 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Συμπαραστάτης του και παίκτης κλειδί ήταν ο καπιτάνο Τάσος Χαλάς με 14 πόντους,  ριμπάουντ, 1 ασιστ, 4 κλεψίματα και 4 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κώστας Αλσαντζής με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασιστ, 4 κλεψίματα και 5 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές άντεξαν την τρίποντη αντεπίθεση στο τέλος όντας πιο συγκεντρωμένοι !