Η αλήθεια είναι ότι οι κουρασμένοι Forty Plus δεν είχαν δυνάμεις να ακολουθήσουν την… πιτσιρικαρία (στην πλειοψηφία) των αντιπάλων τους και το σκορ ξέφυγε από νωρίς, με το τελικό 31-100 να «μιλάει» από μόνο του, διατηρώντας τους Abaleiros στην δεύτερη θέση του Νοτίου ομίλου της Division 1, με 9-2.

Εκτός από πολύ γρήγοροι λοιπόν, οι Αμπαλέιρος ήταν και πολύ αποτελεσματικοί, βρίσκοντας γρήγορα τον τρόπο για αιφνιδιασμούς και ελεύθερα σουτ, με τους Νεκτάριο Αγγελόπουλο, Κολοβό, Μπολοτάκη και Χουσσέν να κάνουν το 9-29 του δεκαλέπτου, έχοντας από την άλλη τους Κατράνη, Μακρή, Δροσόπουλο να… παλεύουν σε επίθεση και άμυνα και το ημίχρονο να διαμορφώνεται στο 13-47, αφού και οι Νίκος Αγγελόπουλος, Ασλανίδης έβαλαν το χεράκι τους στο να μεγαλώσει η διαφορά.

Στο ίδιο τέμπο και με την ίδια ευστοχία των Abaleiros κύλησε και το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Αθηναίου να μπαίνει στη λίστα των σκόρερ και τον Μπολοτάκη με τα αδέρφια Αγγελόπουλου να συνεχίζουν ακάθεκτοι (19-69), φτάνοντας χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα στους 100 πόντους (31-100), αφού οι Forty Plus ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν αυτόν τον ρυθμό, έχοντας βέβαια και το ελαφρυντικό ότι λίγο πριν το συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν παίξει και άλλο ματς, για επίσημη διοργάνωση.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Νεκτάριος Αγγελόπουλος με 29 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ εξαιρετικός στην οργάνωση ήταν ο Αντώνης Κολοβός με 6 πόντους, 10 ασίστ, 7 ριμπάουντ και 6 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε από πολύ νωρίς, με τους «σαραντάρηδες» να παίρνουν χαμπάρι ότι δεν… παλεύονται οι Αμπαλέιρος και να μην γκαζώνουν, ειδικά στην άμυνα.

Forty Plus: Κατράνης 12, Μακρής 10, Δαγαλάκης 4, Μοτάκης 2, Δενδρινός 2, Νομικός 1, Δροσόπουλος, Χατζηκωστής, Κοντόπουλος

Abaleiros: Νεκτάριος Αγγελόπουλος 29, Μπολοτάκης 18, Αθηναίου 14, Χουσσέν 10, Νίκος Αγγελόπουλος 9, Κολοβός 6, Σωτηρόπουλος 6, Ασλανίδης 4, Ζαΐμης 4