Για τη 13η στάση της North Division 1 το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ οι Beaux Gosses υποδέχτηκαν το Τρένο, με τις δύο ομάδες να έχουν από μόλις έξι διαθέσιμους στις αποστολές τους. Μετά από μάχη σαράντα λεπτών οι φιλοξενούμενοι πήραν μια πολύτιμη νίκη που τους κρατά ζωντανούς στο κυνήγι μιας θέσης για τα πλέι οφ.

Οι ομάδες μπήκαν κάπως μουδιασμένα στο παρκέ και δυσκολεύτηκαν αρχικά στο σκοράρισμα παραμένοντας η μια δίπλα στην άλλη. Οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Μεντζελο (4), ενώ οι αντίπαλοι τους με το τρίποντο του Φιλιππή και τον Χεμνταν (επίσης 3π) προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή (10-9) στα πρώτα δέκα λεπτά.

Δεν ήταν διαφορετική η συνέχεια, ωστόσο οι "Γάλλοι" έφτασαν στο +8 χάρη στο δίδυμο Χεμνταν και Φιλλιπή (από 8π) να προσφέρει αγωνιστική ισορροπία τόσο μακριά όσο και πιο κοντά στη ρακέτα. Το Τρένο πάντως αντέδρασε με τον Γαβριελάτο (8) αλλά και τους Γούναρη και Μεντζελο (από 4π) και μείωσε στον πόντο (29-28) στη μέση της διαδρομής.

Το ντέρμπι κράτησε καλά και στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι με σερί 10-0 έφτασαν ως το +9 καθοδηγούμενοι από τον Χεμντάν (6), ωστόσο το Τρένο επέστρεψε στις ράγες με τους Σκούρα και Γαβριελάτο (από 4) για το 40-38 στο φινάλε του.

Το θέαμα και τις συγκινήσεις τις φύλαγαν για το τέλος οι ομάδες. Με την αναμέτρηση να πηγαίνει πόντο πόντο ως το τελευταίο λεπτό, ο ρυθμός άνοιξε. Το Τρένο , με τον Δημητρίου να παίρνει φωτιά (9π και 2τρ) προσπέρασαν ως το +5, ωστόσο οι Beaux Gosses δεν κατέθεσαν τα όπλα. Με τον Ιωάννου (6),  τα τρίποντα του Κοτσίφη (επίσης 6) και την καθοδήγηση του Πόγκα ισοφάρισαν σε 55-55 , αλλά την ύστατη λέξη την είπαν ο Γαβριελάτος και οι βολές του Δημητρίου που διαμόρφωσαν το τελικό 55-59 !

MVP: Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Γαβριελάτος με 16 πόντους . Μάζεψε 6 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, έκλεψε 2 φορες την μπάλα κι υπέπεσε σε 2 λάθη. Για τους ηττημένους ξεχώρισε με double figures ο Αμιρ Χεμντάν με 18 πόντους, 13 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη. 

Παίκτης Κλειδί: Ο Σπύρος Σκούρας έχοντας 10 πόντους, 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα , 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Που κρίθηκε: Στις ανάσες και τις λύσεις που είχαν οι νικητές στα τελευταία κρίσιμα λεπτά.