Το Τρένο επικράτησε 70-49 των Σκούρκων, για τη 14η αγωνιστική στον όμιλο North της Division 1. 

Οι «πράσινοι» πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους κι ανέβηκαν στο 6-8, δείχνοντας ότι βρίσκουν τον καλό τους εαυτό ενόψει της τελικής ευθείας στη μάχη για την είσοδο των playoffs.  Από την άλλη, οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε πτώση, καθώς γνώρισαν την τρίτη διαδοχική ήττα τους και μετρούν μόλις μια νίκη στα τελευταία πέντε ματς, με αποτέλεσμα να πέσουν στο 6-8. 

Ο αγώνας ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του με τις ομάδες να είναι κοντά στο σκορ και την πρωτοπορία να αλλάζει συνεχώς χέρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σκορ του ημιχρόνου ήταν 34-34.

Μετά την ανάπαυλα η εικόνα άρχισε να αλλάζει σταδιακά, λόγω της πίεσης που άσκησε το Τρένο στην άμυνα κι είχε ως αποτέλεσμα να «εξουδετερώσει» τους αντιπάλους του, οι οποίοι πέτυχαν μόλις 15 πόντους στο δεύτερο μέρος! Αποκορύφωμα αποτελεί το τελευταίο δεκάλεπτο, όπου το επιμέρους σκορ ήταν 21-5! Οι «πράσινοι» κράτησαν τους Σκούρκους για αρκετή ώρα δίχως καλάθι, με αποτέλεσμα το 54-46 (35’) να γίνει 68-46 (38’)!

Player of the Game: Ο Τάσος Γαβριελάτος ήταν η… κινητήρια δύναμη του Τρένου. Ο άνθρωπος που οργάνωσε τις επιθέσεις της ομάδας και παράλληλα «φόρτωνε» τα αντίπαλα καλάθια. Μέτρησε 18 πόντους, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.  

Παίκτης «κλειδί» ο Κώστας Κιουρκτζόγλου, ο οποίος ήταν το «θηρίο» του Τρένου μέσα στο «ζωγραφιστό». Η παρουσία του δεν αποτυπώνεται απόλυτα στους αριθμούς, αλλά έπαιξε καθοριστικό ρόλο. Τελείωσε το ματς με 9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.  

Που κρίθηκε: Στην εντυπωσιακή άμυνα που έπαιξε το Τρένο στο δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στην τέταρτη περίοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την ανάπαυλα δέχθηκε μόλις 15 πόντους, όσους πέτυχε μόνο στην τρίτη περίοδο.