Για τη 15η στροφή της South Division 1 το βράδυ της Κυριακής στο νέο κλειστό του Κορυδαλλού οι Abaleiros υποδέχτηκαν τους Southerns και όπως και στον πρώτο γύρο επικράτησαν ανεβάζοντας την απόδοση τους στο δεύτερο ημίχρονο.

Αρχικά οι ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν σκορ . Μετά από πέντε λεπτά αγώνα μπήκε το πρώτο καλάθι για τους γηπεδούχους με τον Σωτηρόπουλο που πέτυχε 6 σε αυτό το πρώτο διάστημα. Οι αντίπαλοι τους αντέδρασαν με τον Παπαδόπουλο (6) και προηγήθηκαν με 8-10 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Στη συνέχεια οι Abaleiros αξιοποίησαν το σύνολο του ρόστερ σκοράροντας άπαντες (Παυλόπουλος 4, Μπολοτάκης 3 κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι). Οι Southerns ωστόσο παρέμεναν σε κοντινή απόσταση με τους Παπαδόπουλου (3), Κρέτση και Σιγάλα (από 2π), όμως με καλάθι του Σωτηρόπουλου το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 27-18.

Εντελώς διαφορετική εικόνα είχαμε μετά την ανάπαυλα. Οι "ΑΒΑ" ξεκίνησαν ζεστοί με σερί 8-0 που τους έφερε στο +17 (Σωτηρόπουλος 5, Νεκ. Αγγελόπουλος και Μπολοτάκης από 4) έχοντας υπεροχή στον αέρα. Οι Σαουθ από την άλλη πλευρά προσπάθησαν να μειώσουν με τους Σιγάλα (5) και Νάτση (4) χωρίς αυτοί να φτάνουν , με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 44-30.

Στα τελευταία δέκα λεπτά η κούραση των φιλοξενούμενων έπαιξε ρόλο. Σκόραρε μόνο ο Κρέτσης (4), κι έτσι οι Abaleiros διεύρυναν την απόσταση με τους Σωτηρόπουλο και Ρηγανάκο να έχουν από 4 πόντους, για να κατακτήσουν εύκολα τη νίκη με το τελικό 58-34.

MVP ήταν με double double o Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος. Είχε 17 πόντους, 16 ριμπάουντ, 2 ασιστ , 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 1 λάθος. Καλύτερος για τους ηττημένους παρουσιάστηκε ο Αλέξης Κρέτσης με 7 πόντους, 12 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Θοδωρής Μπολοτάκης με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και μία ασιστ.

Που κρίθηκε : Οι νικητές είχαν σαφή υπεροχή στο ζωγραφιστό (64-35 ριμπάουντ) και όταν βρήκαν ρυθμό πήραν διαφορά φτάνοντας με άνεση στο ροζ φύλλο.