Για τη 15η αγωνιστικής της South Division 1 οι Forty Plus φιλοξένησαν στο "Θ. Πούτος" το βράδυ της Κυριακής την Κατρακείλα, με τη δεύτερη να πατά το γκάζι μετά από ένα αμφίρροπο και πενιχρό σε σκορ πρώτο ημίχρονο, και να κατακτά εύκολα εν τέλει το ροζ φύλλο.

Αρχικά οι γηπεδούχοι περιόρισαν σημαντικά τους αντιπάλους τους (Καλαφάτης 3, Λυμουρας και Θανασούλιας από ένα καλάθι). Ταυτόχρονα με τα τρίποντα του Ορνεράκη (6) και τον Μακρή (4) πήραν το προβάδισμα με 11-7 στα πρώτα δέκα λεπτά.

Το παιχνίδι παρέμεινε σε χαμηλούς ρυθμούς και στη δεύτερη περίοδο. Οι "Σαραντάρηδες" σκόραραν μόλις 4 πόντους (Μακρής και Νομικός οι σκόρερς), γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Κατρακείλα για να προσπεράσει με τον Λυμουρα και το τρίποντο του Μπουχλή, για το 15-17 στο ημίχρονο.

Αλλαγή σκηνικού είχαμε μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν το ίδιο αποτελεσματικοί στα μετόπισθεν, δεχόμενοι μόλις 5 πόντους (Μακρής 3, Λειβαδάρης 2). Μπροστά ανέλαβε δράση το μαγικό δίδυμο Τσίκλου (12) και Θανασούλια (9π). Παίζοντας γρήγορα έβγαλαν αιφνιδιασμούς και ξέφυγαν με διψήφια διαφορά (20-38) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Τα τελευταία δέκα λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Μακρής (4), Ορνεράκης και Μστρογιάννης (από 3) βρήκαν στόχο για τους Forty Plus ενώ στην αντίπερα όχθη ο ορεξάτος Μακαρατζής (7) και το τρίποντο του Καλαφάτη διαμόρφωσαν το ευρύ τελικό 32-55.

MVP της αναμέτρησης ήταν με πολύπλευρη προσφορά ο Φίλιππος Λυμουρας έχοντας 5 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 6 κλεψίματα, ενώ από τους «σαραντάρηδες» ξεχώρισε ο Ηλίας Μακρής που μέτρησε 13 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Παναγιώτης Θανασούλιας με 11 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασιστ και ένα κλέψιμο.

Το ματς κρίθηκε στα φρέσκα πόδια των νικητών αλλά και στο βάθος του πάγκου τους.