Βράδυ Δευτέρας στο ΟΑΚΑ και οι πρωτοπόροι Squidballz (13-2) υποδέχτηκαν τους πάντα επικίνδυνους Retro Stars. Οι φιλοξενούμενοι, έχοντας το προβάδισμα καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού κατάφεραν τελικά να πάρουν το ροζ φύλλο,ύστερα από μια δυνατή μονομαχία. 

Η ομάδα του προέδρου Γούναρη έδειξε από νωρίς τα δόντια της. Παρά το σχετικά μουδιασμένο ξεκίνημα, πήρε μπρος και με μπροστάρη τον Κυριαζή κατάφερε να φτάσει σε διάφορα 10 πόντων νωρίς νωρίς (3-13). Τα καλαμάρια αντέδρασαν άμεσα και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με ένα μικρό σερί 6-0, μειώνοντας έτσι στους 4 (9-13).

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Τάσος Παπαδόπουλος πέτυχε ένα δύσκολο γκολ-φαουλ, φέρνοντας τη αποσταση στην ελάχιστη τιμή της. Όμως, ο συνονόματος του Γιάννης Παπαδόπουλος των "Αστέρων" πήρε το δικό του όπλο και με έξι δικούς του πόντους βοήθησε τα μέγιστα για ένα σερί 9-0 και το 12-22. Τότε ήταν που η σκυτάλη του μομέντουμ άλλαξε ξανά, καθώς οι Squidballz πραγματοποίησαν ένα επιμέρους 12-4 για το 24-26. Το παιχνίδι στη συνέχεια ισορρόπησε και το ημίχρονο έκλεισε με τους Retro Stars να προηγούνται 27-31.

Μετά την ανάπαυλα ήταν σειρά των Οικονομούλα και Νιφόρα να ξεχωρίσουν. Ο Γιάννης Παπαδόπουλος επίσης προσέφερε πολύτιμες λύσεις εξ ου και οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν πάλι στους 8 (31-39). Ο Καλαποθαράκος απάντησε με δύο δικά του τρίποντα και κάπως έτσι η κατάσταση ισορρόπησε εκ νέου. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ στο 43-46, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοιχτά. 

Στην τέταρτη περίοδο οι Retro Stars μπήκαν αποφασισμένοι για να φτάσουν στη νίκη. Βρίσκοντας ακόμα έναν πρωταγωνιστή, αυτή τη φορά στο πρόσωπο του Παπαγιαννίδη, έκαναν ένα γρήγορο 9-2 που τους έφερε αρχικά στο +10 (45-55) και στη συνέχεια στο +12 (50-62) τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη. Η άμμος στην κλεψύδρα τελείωνε για τους Squidballz που τελικά δεν κατάφεραν να ξαναπλησιάσουν στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν σωστή διαχείριση και έφτασαν στην τελική επικράτηση με 59-66.

MVP: Και ποιον να πρωτοδιαλέξεις; Τον "διπλό" Παπαδόπουλος που είχε 17 πόντους και 10 ριμπάουντ; Τον Παπαγιαννίδη που πέτυχε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο; Τον Νιφόρα που είχε 16 πόντους με τρία κρίσιμα τρίποντα; Ή μήπως τον Κυριαζή που είχε το υψηλότερο efficiency (23); Ας αφήσουμε το φιλοθέαμον κοινό να κρίνει.

Για τους Squidballz ξεχώρισε ο Τάσος Παπαδόπουλος με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασσίστ και 1 κλέψιμο.