Για τη 16η αγωνιστική της South Division 1 οι Ελλάνιοι φιλοξένησαν την Κυριακή στον Κορυδαλλό τους Southerns και αξιοποιώντας στο έπακρο την φόρμα του καπιτάνο Βερεντζιώτη πήραν ένα ακόμα ροζ φύλλο που τους διατηρεί στην κορυφογραμμή του ομίλου.

Αρχικά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά με το δίδυμο Χαλά (7) & Παπαδόπουλου (4) σε πρώτο ρόλο και προηγήθηκαν με 5-10. Οι αντίπαλοι τους ωστόσο αντέδρασαν με τους Βερεντζιώτη (6) και Μπεστιτζάνο (4) πλησιάζοντας σε 11-13 στο πέρας του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη συνέχεια μίλησαν οι άμυνες και συγκεκριμένα αυτή των "ΕΛ". Δέχτηκαν μόλις 3 πόντους και με σερί 9-0 στα τελευταία 4 λεπτά της δεύτερης περιόδου με τους Βερεντζιώτη (5), Μπεστιτζάνο (4) και Κλάγκο (3) πήραν το προβάδισμα με 23-16 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα τα συγκροτήματα εστίασαν κυρίως στα μετόπισθεν. Οι Southerns με τα καλάθια του Τσέκα (4) πλησίασαν , όμως ο Βερεντζίωτης με 5 πόντους έδωσε στους γηπεδούχους διψήφια διαφορά (30-20) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Οι Σάουθ αποπειράθηκαν να πλησιάσουν στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με την ενέργεια του Λ. Πετρογεωργάκη (4) μειώνοντας σε 34-29. Ωστόσο τόσο ο Μπεστιτζάνος (8) όσο και ο Κλάγκος (6) έθεσαν τέλος στις ελπίδες τους, καθώς με σερί 9-0 θέσπισαν απόσταση ασφαλείας επικράτωντας με 48-32 !

MVP ήταν με double twenty ο Άκης Βερεντζιώτης ! Κατέγραψε 20 πόντους, 23 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη. Καλύτερος των ηττημένων ήταν ο Άγγελος Τσέκας με 6 πόντους, 16 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και ένα λάθος.

Ο παίκτης κλειδί ήταν ο Νίκος Μπεστιτζάνος μετρώντας 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές ανέβασαν αισθητά την απόδοση τους στο δεύτερο μισό και εξασφάλισαν με σχετική άνεση τη νίκη.