Το βράδυ της Δευτέρας οι Fatherland Havaliers αντιμετώπισαν τους La Mafia με τους πρώτους να παίρνουν μια πολλή σημαντική νίκη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ανεβάζοντας τους στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καυτοί την πρώτη περίοδο με τον Κατσούδα να πετυχαίνει 9 πόντους και τον Δαρδαμάνη άλλους (4). Για τους Havaliers ο Αποσκίτης ευστόχησε σε δυο τρίποντα και είχε (8) πόντους και ο Βασιλάκος σκόραρε (6) δίνοντας προβάδισμα στην ομάδας τους 21-15 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στη δεύτερη περίοδο για τους Fatherland ο Κάββουρας Β. σκόραρε 4 πόντους και οι Παπανικολάου, Γιόβας, Αποσκίτης και Γάκης σκόραραν από (2). Για τους φιλοξενούμενους, ο Κατσούδας πέτυχε ακόμη (7) πόντους, οι Λάζος και Πετράκης σκόραραν από (3) με το σκορ στο πρώτο ημίχρονο να διαμορφώνεται σε 36-32.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Havaliers έπαιξαν τρομερές άμυνες με πολλούς αιφνιδιασμούς και πρωταγωνιστές τους Βασιλάκο (8), οι Κάββουρας Χ. και Παπανικολάου από (5). Για τους La Mafia ο Δαρδαμάνης πέτυχε (10) μαζεύοντας και 5 ριμπάουντ και ο Μαρδάκης (6) αλλά δεν ήταν αρκετοί και οι διαφορά ανέβηκε στους 16 πόντους στο τριαντάλεπτο 66-50.

Στη τέταρτη περίοδο οι La Mafia προσπάθησαν να ανακάμψουν με τους Δαρδαμάνη (8) και Κατσούδα (7) αλλά οι Fatherland με τον Γάκη να πετυχαίνει 8 πόντους έχοντας και 4 block αλλά και ο τρομερός Βασιλάκος με 6 πόντους και 5 ασίστ. Το τελικό σκορ έδειχνε στον πίνακα 84-70.

MVP: Ο Δημήτρης Βασιλάκος ο οποίος σκόραρε 23 πόντους μοίρασε 10 ασίστ και έκανε 3 κλεψίματα με 29 στο σύστημα αξιολόγησης. Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Βασίλης Δαρδαμάνης, ο οποίος πέτυχε 25 πόντους και 14 ριμπάουντ με 27 efficiency.

Παίχτης-κλειδί ήταν ο Νικόλας Γάκης με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 8 κοψίματα και 27 στο σύστημα αξιολόγησης.

Το ματς κρίθηκε στην καλή άμυνα, στους αιφνιδιασμούς αλλά και στην ευστοχία των νικητών από το ζωγραφιστό σε όλο το παιχνίδι.