Σε ένα πραγματικό ντέρμπυ για την 16η στάση της South Division 1 το βράδυ της Δευτέρας στον Κορυδαλλό η Na Ala Team συνάντησε τους Abaleiros με τους δεύτερους να κάνουν ένα απίθανο φίνις ανατρέποντας διαφορά δέκα πόντων για να φτάσουν στο ροζ φύλλο που τους κρατά στην κορυφή του ομίλου.

Για τριάντα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι. Αρχικά, μετά το 10-10 προηγήθηκαν χάρη στους Αλσαντζή, Μαυράκη (από 4) και το τρίποντο του Κουτρούμπα, απέναντι στους Μπολοτάκη και Αγγελόπουλο (από 4π) , για το 17-12 των πρώτων δέκα λεπτών.

Η αναμέτρηση πήγαινε πόντο πόντο στη δεύτερη περίοδο. Οι φιλοξενούμενοι αναθάρυσσαν με τους Μπολοτάκη (7), Μιχαϊλίδη (6) και Ρηγανάκο (4) ωστόσο οι αντίπαλοι τους με την τριπλέτα των Μαυράκη (7), Λεκκού (6) και Μανδρώνη (5) κράτησαν την πρωτοπορία με 37-32 στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα οι Νααλίτες ξέφυγαν προσωρινά . Με τον πολύπειρο Αλσαντζή να ηγείται με 9 πόντους, τον βράχο Μαυράκη να έχει πέντε και τα τρίποντα των Λεκκού και Μανδρώνη έφτασαν κοντά σε διψήφιες διαφορές και παρά το καλό παιχνίδι των Μιχαϊλίδη (7) και Κολοβού (6) το πέτυχαν (59-49) στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Απόλυτη αλλαγή σκηνικού είχαμε στα τελευταία δέκα λεπτά. Οι Abaleiros έτρεξαν ένα 5-22 με τους Μιχαϊλίδη , Μπολοτάκη και Μιλπάνη (από 6π έκαστος) να δείχνουν το δρόμο. Συνάμα η άμυνα τους απειλήθηκε μόνο από τον Αλσαντζή και με περισσότερη ενέργεια στην τελική ευθεία, με σερί 8-0 πέτυχαν τη μεγάλη ανατροπή μετατρέποντας το 67-63 στο νικητήριο 67-71 !

MVP αναδείχθηκε με double double ο Νίκος Μιχαϊλίδης. Είχε 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 10 ασιστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη. Καλύτερος για τους ηττημένους, επίσης με double figures ήταν ο Νίκος Μαυράκης με 16 πόντους, 20 ριμπάουντ, 2 ασιστ και ένα μπλοκ.

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο εξίσου "διπλός" Θοδωρής Μπολοτάκης με  19 πόντους, 10 ριμπάουντ κι ένα μπλοκ.

Που κρίθηκε : Οι νικητές είχαν πιο πολλές δυνάμεις και θέληση πραγματοποιώντας τη μεγάλη ανατροπή !