Tη νίκη με θριαμβευτικό τρόπο πήραν μετά από πέντε αγωνιστικές οι Royals το Σαββατόβραδο στο Ίλιον όπου και φιλοξενήθηκαν από την Αμόλα Καλούμπα στο πλαίσιο της 17ης στάσης της West Division 1.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν εξαιρετική εκκίνηση αποκτώντας γρήγορα διψήφια διαφορά (4-14) χάρη στην τετράδα Καραλή, Δέδε (από 6π), Μαργωμένου και Μπολοτάκη (από 4). Οι αντίπαλοι τους άργησαν να απαντήσουν με τους Μάνθιο και Κατσούρα (από 4π), για το 12-20 των πρώτων δέκα λεπτών.

Η απόσταση μεγάλωσε στη συνέχεια. Ο Μαργωμένος ευστόχησε από μακριά (8π) και μαζί με τους Δέδε (5) και Μπολοτάκη (4) ήταν κίνδυνος θάνατος για το καλάθι των γηπεδούχων που σκόραραν με τους Ανδριγιαννάκη και Μπρίφα (από 3π), με το σκορ να φτάνει στο 25-41 στη μέση της διαδρομής.

Δεν άλλαξε κάτι μετά την ανάπαυλα. Δέδες (8) και Μπολοτάκης (6) ήταν διαρκής απειλή και παρά τις προσπάθειες των Κοντογιαννάκη (5), Κατσούρα (4), Μπρίφα και Καραβασίλη (από 3π) οι Royals δεν έδειξαν διάθεση για .. διαπραγματεύσεις με το αποτέλεσμα να είναι στο 40-60 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Με το ίδιο ντουέτο (Δέδε και Μπολοτάκη) να σημειώνει από 8 πόντους με σερί 12-0 η διαφορά έφτασε στο +29 και έμεινε εκεί καθώς η απογοητευμένη "Καλούμπα" είχε ως μοναδική αντίδραση τους Μπρίφα (6) και Καραβασίλη (5), με τους "Βασιλικούς" να φτάνουν στο ροζ φύλλο με το ευρύ τελικό 54-82.

ΜVP με double double αναδείχθηκε ο Θοδωρής Μπολοτάκης. Είχε 22 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασιστ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Αλέξης Κατσούρας με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί με το σκοράρισμα του ήταν ο Βασίλης Δέδες. Είχε 25 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές επέβαλλαν από νωρίς το παιχνίδι τους και δεν απειλήθηκαν !