Οι «σαραντάρηδες» άργησαν να πάρουν τη δεύτερη νίκη τους στον Νότιο όμιλο της Division 1 (2-13), αλλά φρόντισαν να το κάνουν και πάλι απέναντι στους Beasleys, όπως και στον πρώτο γύρο, περιορίζοντάς τους στη ρακέτα και αφήνοντάς τους να σουτάρουν άστοχα από 6-7 μέτρα και πίσω (5/38 τρίποντα), κάτι που τους έφερε προσωρινά στην τρίτη θέση με 11-5.

Το… στόρυ φάνηκε πώς θα κυλήσει από το ξεκίνημα, αφού οι Forty Plus μπήκαν με 12-0 σερί από τους Κατράνη, Αϊβάτογλου, Μακρή στο τετράλεπτο και οι Μπίζλις ύστερα από ένα time-out είπαν να σκοράρουν με ένα γκολ-φάουλ του Ξενάκη, για να κλείσει το δεκάλεπτο στο 16-3 και να φτάσει η διαφορά στους 23 πόντους λίγο αργότερα (32-9), με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 32-14 για τους πολύ συγκεντρωμένους γηπεδούχους.

Η άμυνα των Beasleys βελτιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο και οι Ακαρέπης, Ξενάκης, Γιάννης Καραγιαννίδης έβαλαν κάποια σουτ, αλλά όχι τόσα ώστε να… φανεί ανατροπή στον ορίζοντα, με τους Forty να διατηρούν ένα +14 στο 30ο λεπτό με τους Κατράνη, Δαγαλάκη, Δελημάρκο (41-27) και να το διαχειρίζονται εξαιρετικά μέχρι το τέλος, παρόλο που οι «άσπροι» ξεκόλλησαν προς το φινάλε και πλησίασαν στους 5 πόντους, χωρίς να ανατρέψουν την κατάσταση, που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του Νομικού με το 47-40.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Παναγιώτης Κατράνης με 14 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ και την... έμπνευση για τον τίτλο του άρθρου (το ανέφερε στις δηλώσεις μετά το παιχνίδι), ενώ βοήθησε πολύ και ο Γιάννης Δαγαλάκης με 9 πόντους, 14 ριμπάουντ και 1 μπλοκ. Από τους Μπίζλις τα καλύτερα στατιστικά είχε Γιάννης Καραγιαννίδης με 7 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στον απόλυτο έλεγχο των «σαραντάρηδων» στην άμυνα, με τη ζώνη που έπαιξαν να… ξενερώνει τους «μπιζ» που πέτυχαν μόνο 40 πόντους.

Forty Plus (Νομικός): Κατράνης 14, Μακρής 9, Δαγαλάκης 9, Αϊβάτογλου 7, Δελημάρκος 5, Χατζηκωστής 3, Δροσόπουλος, Νομικός

Beasleys: Ξενάκης 15, Ακαρέπης 10, Γ. Καραγιαννίδης 7, Καστάνης 6, Μόσχος 2, Γιαννούλιας