Φορτσάρουν λίγο πριν την τελική ευθεία του πρωταθλήματος οι Royals που το βράδυ της Πέμπτης στο Ίλιον όπου αντιμετώπισαν τους De Troi Bisons στο πλαίσιο της 18ης στροφής της West Division 1 και κατέκτησαν με άνεση μετά τα πρώτα δέκα λεπτά τη νίκη.

Τα πρώτα λεπτά οι ομάδες κινούνταν ισορροπημένα δίχως κάποια να βρει ρυθμό. Για τους γηπεδούχους σκόραρε η τριάδα Μαργωμένου (5), Δέδε και Μπολοτάκη (από 4) , ενώ από την άλλη πλευρά τα τρίποντα των Στέφου, Σαφρά και Σ. Ζαχαρίου κράτησαν τους αντιπάλους τους σε κοντινή απόσταση (13-9) στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Το σκηνικό άλλαξε στη συνέχεια. Οι Royals φανέρωσαν πολλές αρετές με τους Δέδε (10) και Μότσιο (6) να δίνουν λύσεις κοντά στο καλάθι, ενώ συνάμα η άμυνα τους περιόρισε τους Βίσωνες στους εννέα πόντους (Σ. Ζαχαρίου ένα ακόμα τρίποντο) με τη διαφορά να εκτινάσσεται στο 37-18 στη μέση της διαδρομής.

Τη μπαγκέτα των "Βασιλικών" παρέλαβε ο Μπολοτάκης μετά την ανάπαυλα. Με οκτώ πόντους και ενέργεια στο παρκέ μαζί με τους Δέδε (4) και Μότσιο (3)  συντήρησαν χωρίς δυσκολία την απόσταση που είχαν και παρά την προσπάθεια του Σταυρόπουλου (7) και του Σαφρά (5) έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτου προηγούμενοι με 54-32.

Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Σαφράς έδειξε το επιθετικό του ταλέντο για τους DE TROI με 14 πόντους, ενώ από την αντίπερα όχθη , Δέδες, Μπολοτάκης (με οκτώ ο καθένας) αλλά και ο Μπιστούνας (4) διαμόρφωσαν το απόλυτα δίκαιο τελικό 77-51.

ΜVP με double double αναδείχθηκε ο Βασίλης Δέδες. Είχε 25 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 3 κλεψίματα και ένα μπλοκ. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Χρήστος Σαφράς με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ, 4 ασιστ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης κλειδί ήταν ο Θοδωρής Μπολοτάκης. Είχε 24 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο και ένα λάθος.

Που κρίθηκε : Οι νικητές επέβαλλαν από νωρίς το παιχνίδι τους και δεν απειλήθηκαν !