Για την πρεμιέρα της South Division 1 το βράδυ της Πέμπτης στον Κορυδαλλό οι Skylarkers υποδέχτηκαν τη Na Ala Team και μετά από μια συγκλονιστική σε εξέλιξη αναμέτρηση κατέβαλαν την αντίσταση της στην παράταση !

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ στην αρχή του παιχνιδιού. Ο Μανδρώνης πυροβολούσε από την περιφέρεια (8π και 2 τρίποντα) κι ο πολύπειρος Αλσαντζής έκανε τη δουλειά του (5π) και καθώς από την άλλη πλευρά σκόραρε σχεδόν μόνο ο Τσαγγαράς (9π) η διαφορά πήγε στο +7 (12-19) στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι "Νααλίτες" έλεγξαν την κατάσταση και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Λεκκό να αναλαμβάνει δράση (5π) φτάνοντας ως το +12. Ωστόσο έχασαν τον Αλσαντζή με τραυματισμό, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκαν οι αντίπαλοι τους, κάθώς μόνο ο Παπαγωργίου (7π) ήταν ζεστός, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 20-30.

Ο ρυθμός έπεσε μετά την ανάπαυλα. Οι ομάδες σκόραραν με το σταγονόμετρο. Οι γηπεδούχοι μείωσαν προσωρινά με τον Μπερδεμπέ (4π), ενώ ο Μπούτσιος απάντησε με το ίδιο νόμισμα, με την απόσταση να μένει αναλλοίωτη (26-36) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Na Ala Team έδειχνε να καθαρίζει τη μπουγάδα επτά λεπτά πριν τη λήξη όταν και προηγήθηκε με 14 πόντους. Κάπου εκεί χτύπησε ο συναγερμός για το συγκρότημα του Μπουλουτσίκου. Οι περισσότερες ανάσες αφενός (καθώς στον αντίποδα υπήρχε μόλις μια διαθέσιμη αλλαγή) και ο οίστρος του Μπερδεμπέ (12 πόντοι) αλλά και του Παπαγεωργίου (5π) μίκρυναν την απόσταση με επιμέρους 13-2 στο ένα σουτ. Το φινάλε που ακολούθησε ήταν ...ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο Μπερδεμπές ισοφάρισε με τρίποντη ρουκέτα, απάντησε ο Μανδρώνης , αλλά δεν το χάρηκε και πολύ, καθώς αμέσως μετά ο Παπαγεωργίου ισοφάρισε σε 45-45. Η Na Ala Team έκανε λάθος στην τελευταία επίθεση για να οδηγηθούμε στο έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης.

Εκεί οι Μπερδεμπές (5π) και Παπαγεωργίου (4π) συνέχισαν να πυροβολούν από την περιφέρεια ενώ στον αντίποδα μόνο ο Μπούτσιος (4π) έβρισκε στόχο με τους φιλοξενούμενους να μένουν από ..καύσιμα, και τους Skylarkers να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στην κατηγορία με το τελικό 54- 51 !

Mvp με double double αναδείχθηκε ο αέρινος Αλέξανδρος Μπερδεμπές έχοντας 22 πόντους, 14 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη. 

Παίκτης κλειδί αναμφίβολα ήταν ο Θοδωρής Παπαγεωργίου καταγράφοντας 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 5 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γιάννης Τζαμίχας με 9 πόντους, 22 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 4 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε το ματς : Στις δυνάμεις, το βάθος του ρόστερ και το refuse to lose πνεύμα των νικητών !