Στο κλειστό «Γεώργιος Μελισσηνός» της Καισαριανής, οι Sourmena Bulls αντιμετώπισαν τους Sun City Drink Team για την 1η αγωνιστική της Division 1 (Ανατολή), με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 65-57.

Τα Sourmena ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση και πήραν από νωρίς διψήφιο προβάδισμα με 16-4. Πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα ο Νάνος με 8 πόντους. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 20-8.

Η εικόνα άλλαξε στα υπόλοιπα 30 λεπτά, με τους Drink Team να «σκληραίνουν» την άμυνά τους και να βρίσκουν μέσα από αυτή τον τρόπο να φτάσουν στην νίκη. Σημείο κλειδί η είσοδος του Αρβανίτη, που μαζί με τον Τσοπουρίδη, αλλά και την ταυτόχρονη παρουσία του Οικονόμου στο παρκέ… κυριάρχησαν κάτω από τα καλάθια. Ο Μαύρος ως το ψηλότερο και δυνατότερο κορμί για τους Bulls  έδωσε πολλές μάχες, σκόραρε για το 22-11 και το 26-11, αλλά από εκεί και πέρα οι «μπλέ» έτρεξαν σερί 9-0 για το 26-20 της ανάπαυλας.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν «πόλεμος», με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο προβάδισμα. Η πρώτη ισοπαλία ήρθε μετά από γκολ-φάουλ του Αρβανίτη και δίποντο του Οικονόμου στους 28 ποντους και έπειτα, μέχρι το 39-37 (σκορ δεκαλέπτου) οι δύο ομάδες «απαντούσαν» η μία στην άλλη.

Η εμπειρία των Drink Team «μίλησε» στο τέλος. Με τρίποντο του Αγγελόπουλου προηγήθηκαν με 42-41 και με 7 συνεχόμενους πόντους του Οικονόμου, πήραν «αέρα» με +6 (49-43). Το πόδι έμεινε στο γκάζι, νέα καλάθια από Τσόλια, Οικονόμου και Λόη, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 58-45. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Bulls προσπάθησαν για την ανατροπή, αλλά οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν ψύχραιμοι από την γραμμή των βολών, ενώ κατάφεραν να διασπάσουν εύκολά το pressing, φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 65-57.

MVP: Ο Γιώργος Αρβανίτης που πραγματοποίησε double-double με 12 πόντους, 14 ριμπάουντ και μία ασίστ.

Παίκτης κλειδί: Ο Ιορδάνης Τσοπουρίδης με επίσης double-double, δέκα πόντους, έντεκα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο.
Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Δημήτρης Μαύρος με δέκα πόντους, εννιά ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κλέψιμο και μία τάπα.

Που κρίθηκε το ματς: Η διαφορά στα ύψη και στην δύναμη ήταν εμφανής για τους Drink Team και φάνηκε περισσότερο μετά την είσοδο του Αρβανίτη στο δεύτερο δεκάλεπτο. Χαρακτηριστικό πως οι Bulls κέρδισαν την πρώτη περίοδο με 20-8, αλλά έχασαν όλες τις υπόλοιπες. Τα ριμπάουντ 51-27 υπέρ των Sun City.