Την πρωτιά της East Division 1 εξασφάλισε και μαθηματικά η DavariBC το απόγευμα του Σαββάτου στο "Γ.Μελισσηνός" όπου και στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής αντιμετώπισε τη δεύτερη Voskonia μετά από σαραντάλεπτη μάχη !

Oι ομάδες συμβάδισαν στην εκκίνηση της αναμέτρησης . Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στο περιφεριακό σουτ των Ροκα (7), Λίππα και Καλύμνιου (από ένα τρίποντο), ενώ οι αντίπαλοι τους με τους Μανσούρ (6) και Μοναστηριώτη (4) προσπέρασαν με βραχεία κεφαλή (15-16) στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε δύο όψεις. Πρώτα η Davari με σερί 12-0 μπήκαν μπροστά με τα τρίποντα του Τσουρτου (8). Ακολούθησε όμως η απάντηση των "Βοσκών" με το δικό τους 7-0 με το ίδιο τρίποντο νόμισμα από τον Πρωτόπαπα (6π) και με τους Ταγκούλη και Κατσώνη (από 4π) να συνδράμουν το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο... Χ (36-36).

Παρόμοια εικόνα είχαμε και μετά την ανάπαυλα. Οι φιλοξενούμενοι με σερί 7-0 με τους Πρωτόπαπα (5), Ταγκούλη και Μαστρογιάννη (από 4) προσπάθησαν να ξεφύγουν, αλλά οι Φαληριώτες απάντησαν με το δικό τους 8-0 με τον ασυναγώνιστο Ρόκα (12π με 4 τρ.). Τα καλάθια ωστόσο των Πρωτόπαπα και Ταγκούλη έβαλαν μπροστά τη Voskonia με 50-54 στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελική ευθεία είχαμε μάχη πόντο πόντο. Με το σκορ στο 55-60 ανέλαβαν δράση οι Τσουρτος (8) και Γεωργίου (6), ωστόσο Κατσώνης , Ταγκούλης (από 4) και Μαστρογιάννης (3) ισοφάρισαν σε 65-65. Ο Τσουρτος ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή της φιλανθρωπίας κάνοντας το 69-65, και παρότι ο Κατσώνης μείωσε σε 69-67, υπέγραψε φαρδιά πλατιά τη νίκη της Davari στα 4.4" διαμορφώνοντας το τελικό 71-67 !

Mvp αναδείχθηκε ο Άγγελος Ρόκας. Μέτρησε 26 πόντους (7/16 τρίποντα), 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 λάθη. Άξιος συμπαραστάτης του και παίκτης κλειδί ήταν ο αλάνθαστος Μιχάλης Τσουρτος με 20 πόντους , 4 ριμπάουντ, 3 ασιστ & 2 κλεψίματα.

Από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Δημήτρης Πρωτόπαπας με 13 πόντους, 6 ριμπάουντ, 4 ασιστ κι ένα κλέψιμο.

Που κρίθηκε:  το ..θρίλερ το έκρινε ο Τσουρτος με την ψυχραιμία του στο τέλος !