Με νίκη ολοκλήρωσαν την εξαιρετική τους πορεία στο τελευταίο κομμάτι της West Division 1 οι Royals που αντιμετώπισαν το Σαββατόβραδο στο Ίλιον τη La Familia στο πλαίσιο της 22ης και τελικής πράξης της κανονικής περιόδου μετά από ένα fun to watch game που πρόσφεραν και τα δύο συγκροτήματα. Οι νικητές κατέλαβαν την πέμπτη θέση και θα συναντήσουν τους Ρούκουνες στον πρώτο γύρο των πλέι οφ ενώ οι αντίπαλοι τους θα αναμετρήθουν με τους πρώτους της κατάταξης Mpasketikous.

Οι ομάδες συμβάδισαν στην εκκίνηση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χάρη στο ντουέτο Σ. Καραλή και Μαργωμένου (από 6π) με τους Μιχαηλίδη, Ιωακειμίδη και Τσαπανίδη να σκοράρουν από 3 πόντους για τους αντιπάλους τους ακολουθώντας κατά πόδας, για το 14-12 των πρώτων δέκα λεπτών.

Στη συνέχεια οι "Μαφιόζοι" είδαν τον Δεληγιάννη να σκοράρει αφειδώς (10 πόντοι με δύο τρίποντα) φτάνοντας στο +7. Οι Royals κάλεσαν time out και επέστρεψαν αμέσως μετά χάρη στου Μπιστούνα (7) και Μπούκα (3) και με τη βόμβα τριών πόντων του Μαργωμένου προσπέρασαν με 28-26 στη μέση της διαδρομής.

Το ενδιαφέρον παρέμεινε αμείωτο και στην επανάληψη με τα σύνολα να αποδίδουν καλά αμφότερα δίχως να έχουν το άγχος του αποτελέσματος. Οι "Βασιλικοί" σκόραραν από μακριά με τους Φώτογλου, Φωτεινό (από 5) και Μαργωμένο (3) αλλά από την αντίπερα όχθη ο Ιωακείμιδης έβλεπε το καλάθι σα βαρέλι ! Με 14 πόντους και τη συνέργεια του Πετρίδη (5) η La Familia πήρε κεφάλι στο σκορ με 44-49 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η απόσταση έφτασε στους 9 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου με τους Τσαπανίδη και Μιχαηλίδη να χτυπούν στο ανοιχτό γήπεδο. Ένα νέο time out των γηπεδούχων έφερε άμεσο αποτέλεσμα. Με επιμέρους 18-4 με το κουαρτέτο Μπιστούνα , Μπούκα, Φωτεινού και Μαργωμένου και κυρίως με τα τρίποντα των δύο τελευταίων προσπέρασαν στο +5 ! Ο Τσαπανίδης μείωσε στο καλάθι και ο Μπούκας διαμόρφωσε το τελικό 64-60 !

MVP αναδείχθηκε ο Δημήτρης Μπιστούνας. Είχε 17 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 2 κλεψίματα και ένα λάθος. Καλύτερος για τους ηττημένους ήταν ο Χριστόφορος Ιωακειμίδης με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασιστ και 2 μπλοκ. 

Τον παίκτη κλειδί αποτέλεσε ο Σωτήρης Καραλής. Μέτρησε 17 πόντους, 13 ριμπάουντ (double double), 1 ασιστ, 1 μπλοκ και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Στην ανατροπή και τα τρίποντα των νικητών στο τέλος !