Στο άνοιγμα της αυλαίας της δεύτερης αγωνιστικής της East Division 1 η Voskonia συνάντησε το βράδυ της Παρασκευής στο κλειστό της Καισαριανής τα Pistonia και έκανε με αρκετό κόπο το 2Χ2 χάρη στο εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο !

Οι γηπεδούχοι πάτησαν καλύτερα στο παρκέ τα πρώτα λεπτά όταν και προηγήθηκαν με 8-2 με τον Ταγκούλη οδηγό , όμως οι αντίπαλοι τους βρήκαν το δρόμο προς το καλάθι από την περιφέρεια και με τα τρίποντα των Αυλωνίτη, Τσαφου και Μότσκα ισορρόπησαν, για το 15-14 των πρώτων δέκα λεπτών.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους, περιόρισαν τους "Βοσκούς" σε μόλις 8 πόντους (Λιάκος 5) και με το δίδυμο Παρθενίου (7π) και Τσαφου (5) προσπέρασαν με 23-28 στου δρόμου τα μισά.

Ίδια και απαράλλαχτη η εικόνα της αναμέτρησης μετά την ανάπαυλα. Οι ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Για τη Voskonia σκόραραν οι Μαστρογιάννης (7) και ο Ταγκούλης (4) ισοφάριζοντας προσωρινά, όμως τα Πιστόνια , με τα τρίποντα Εξηνταβελώνη (6π) και Μότσκα (3π) προηγήθηκαν με 38-42 στο πέρας του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελική ευθεία είχαμε αλλαγή σκηνικού. Οι Ισπανοί με σερί 11-0 έφεραν τούμπα τον αγώνα καθώς το δίδυμο ΜΑστρογιάννη και Ταγκούλη (από 8π έκαστος) , παρέα με τους Κατσώνη και Μοναστηριώτη (4 και 3π αντίστοιχα) έδωσαν αέρα 9 πόντων (55-46) στην ομάδα τους. Στην αντίπερα όχθη , Παρθενίου με 7 πόντους και Νικολάου με 3, ναι μεν ήθελαν , αλλά δεν έφταναν , με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τους "Βοσκούς" νικητές και με τα γλυκά..στο χέρι, με το τελικό 63-55.

Mvp ήταν ο Παύλος Μαστρογιάννης έχοντας 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6 ασιστ, 2 κλεψίματα κι ένα λαθάκι. Παίκτης κλειδί αλλά και πρώτος σκόρερ για την ομάδα του ο Νίκος Ταγκούλης με πολύ ενέργεια και 20 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 6 λάθη.

Για τους ηττημένους πιο αποδοτικός ήταν ο Χρήστος Παρθενίου σημειώνοντας 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Που κρίθηκε το ματς : Στο καταπληκτικό φίνις των νικητών !