Οι Νότιοι κράτησαν σταθερή απόδοση, με καλή άμυνα, σε όλο το παιχνίδι και πανηγύρισαν την δεύτερη νίκη τους στον Νότιο όμιλο της Division 1 (2-1), απέναντι στους Ba.Shock που το πάλεψαν μέχρι τα μισά της τρίτης περιόδου, αλλά μετά κουράστηκαν και έμειναν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα (0-3).

Τα δυνατά μαρκαρίσματα έκαναν την εμφάνισή τους από τα πρώτα λεπτά του ματς, με τον ρυθμό να είναι γρήγορος, αλλά να γίνονται και αρκετές βιαστικές επιθέσεις και το σκορ να κλείνει με 7-11 στο δεκάλεπτο, έχοντας στη συνέχεια τους Southerns να παίζουν πιο συγκεντρωμένα και να ξεφεύγουν με 10 πόντους μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου (15-25), με τους Χαλά, Σιγάλα, Παπαδόπουλο να βγάζουν αιφνιδιασμούς και να δυσκολεύουν στη ρακέτα τους «Μπασόκ», λόγω ύψους (Τσέκας, Κοντόπουλος, Μιχάλης Πετρογεωργάκης).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι τυπικά γηπεδούχοι έβγαλαν μεγαλύτερο πάθος (αν και χωρίς Μπουλούμπαση στο παρκέ, μετά το 14’) και με καλάθια από Καμαράτο, Γεωργίου, Ηλιού, Μαράκη πλησίασαν στους 6 πόντους, όμως μετά το 25’ έχασαν τα καλά ποσοστά και δεν ακολούθησαν τους Σάουθερνς, που με γρήγορες επιθέσεις και τους Σιγάλα, Χαλά να είναι πολύ αποτελεσματικοί έκαναν το 23-38 στο 30’ και συνέχισαν με το ίδιο τέμπο στο τέταρτο δεκάλεπτο, για να γίνει το τελικό 39-55, με τις άμυνες να χαλαρώνουν στο φινάλε.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Χαλάς με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ, ενώ από τους Ba.Shock ξεχώρισε ο Δημήτρης Καμαράτος με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 1 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί για τους νικητές ήταν ο Στέλιος Σιγάλας με 17 πόντους, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και πολύ τρέξιμο για τα 21 λεπτά που έπαιξε.

Το ματς κρίθηκε μεν στην ευστοχία των Σάουθερνς, που ήταν προφανώς μεγαλύτερη των αντιπάλων τους, αλλά και στις περισσότερες επιλογές από τον πάγκο, με τις ανάσες να παίζουν ρόλο στο δεύτερο ημίχρονο.