Για την τρίτη αγωνιστική της North Division 1, η Πέρα Κλουμπ Μπάσκετμπωλ λύγισε σε μια δυνατή μάχη τις Rougixtres μετά από ένα αρκετά θεαματικό σαραντάλεπτο, διαχειριζόμενη καλύτερα τις κρίσιμες στιγμές στο τέλος.

Οι «κιτρινόμαυροι» πάτησαν λίγο καλύτερα στο παρκέ, με τους Κουλούρη (7), Ράπτη (5) και τα τρίποντα των Χρόνη και Βαρθολομαίου. Οι αντίπαλοι τους ακολουθούσαν χάρη στους Σαρρή (6) και Λαζαρίδη (4), για το 18-14 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το επιθετικό και ανταγωνιστικό gameplay χαρακτήρισε και τη δεύτερη περίοδο. Οι γηπεδούχοι με αιχμές του δόρατος τους Βαρθολομαίο και Κουλούρη (από 7π έκαστος) προσπάθησαν να απομακρυνθούν αλλά οι 9 πόντοι του Ζαλμά και οι 5 του Σαρρή δεν τους το επέτρεψαν , με το σκορ να είναι στ 40-35 στη μέση της διαδρομής.

Ίδιο σκηνικό και μετά τη διακοπή. Κουλούρης και Ράπτης (με 8 και 7 πόντους αντίστοιχα) σκόραραν για τους Πολίτες, ενώ στην αντίπερα όχθη εμφανίστηκε ο Ρούσσος που με 8 πόντους και τη συμπαράσταση από τους Ζαλμά , Σαρρή(από 5π) και το τρίποντο του Γιαννόπουλου έφεραν το ματς στα ίσα (58-58) στο πέρας του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελική ευθεία δεν άλλαξε ούτε η εικόνα ούτε το τέμπο του παιχνιδιού. Ο Ράπτης σκόραρε αφειδώς (είχε 12 πόντους) μαζί με τον σταθερό Βαρθολομαίο (5π), όσο οι Rougixtres διεκδικούσαν τη νίκη με τους Ζαλμά (9) και Ρούσσο (4). Ωστόσο οι εξαιρετικές άμυνες του Ασφή (3π) ψηλά και η συνέπεια του Ράπτη από τη γραμμή της φιλανθρωπίας ήταν αυτά που έδωσαν τη νίκη στο Πέρα, με το τελικό 81-77 !

Μvp αναδείχθηκε ο Νίκος Ασφής. Μέτρησε 6 πόντους, 18 ριμπάουντ, 7 ασιστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 3 λάθη. Παίκτης «κλειδί» αλλά και πρώτος σκόρερ ήταν ο Βαγγέλης Ράπτης. Τελείωσε το ματς με 25 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος.

Καλύτερος για τους ηττημένους παρουσιάστηκε ο Σταύρος Ζαλμάς που κατέγραψε 23 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 2 λάθη. 

Που κρίθηκε: Σ' ένα ματς φουλ στο τρίποντο,οι νικητές πέτυχαν περισσότερα, αλλά συνάμα οι άμυνες του Ασφή και οι βολές στο τέλος του Ράπτη τους έδωσαν το ροζ φύλλο.