Την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς στην Division 1 πανηγύρισαν οι Philadelphia Sfihters, οι οποίοι επικράτησαν 85-72 των Retro Stars, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Νικολό.

Οι νικητές επιβεβαίωσαν το όνομα τους (βλ. Sfihters) κι έβγαλαν μεγάλες αντοχές στο παρκέ κόντρα στους τυπικά γηπεδούχους, οι οποίοι έδωσαν τη μάχη τους, δοκίμασαν διάφορα στην άμυνα για να περιορίσουν τους αντιπάλους τους, αλλά στο τέλος κουράστηκαν και… παρέδωσαν πνεύμα.

Το ξεκίνημα του αγώνα άφησε πολλές υποσχέσεις ότι θα δούμε ένα τρομερό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο – πόντο και την πρωτοπορία να αλλάζει συνεχώς χέρια. Ο Καραχάλιος έκανε εκπληκτική εμφάνιση, μέτρησε 17 πόντους με 6/6 σουτ στο πρώτο δεκάλεπτο κι οι Retro Stars δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ξεφύγουν (26-28). 

Με 8 μαζεμένους πόντους του Παπαδόπουλου, οι Sfihters ξέφυγαν με 38-28 (14’), οι τυπικά γηπεδούχοι επέστρεψαν, αλλά ο Νικολός πήρε «φωτιά» και με τρία συνεχόμενα τρίποντα κράτησε την ομάδα του σε απόσταση ασφαλείας.  Η μαχητικότητα των Retro Stars, τους έφερε και πάλι σε απόσταση… αναπνοής, καθώς μείωσαν σε 50-53, έχοντας πρωτοστάτη τον Καραχάλιο.

Ο Παπαδόπουλος με τρίποντο, όμως, τους έκοψε τη… φόρα κι από εκεί και πέρα ανέλαβε ξανά δράση ο Νικολός. Οι δυο τους έβγαλαν εξαιρετικές συνεργασίες, με τον κορυφαίο παίκτη τους να σημειώνει 11 πόντους το συγκεκριμένο διάστημα, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε οι Sfihters να βρεθούν στο +16 (76-60) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. 

Το… κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε έβαλε ο Ψαλτάκης, ο οποίος με συνεχόμενα καλάθια βοήθησε την ομάδα του να «κλειδώσει» τη νίκη (85-67 στο 39’), την ώρα που οι Retro Stars είχαν μείνει πλέον από δυνάμεις. 

Player of the Game: Ο Παναγιώτης Νικολός, ο οποίος κατά διαστήματα έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και σε όλα τα κρίσιμα σημεία του ματς ήταν… μέσα. Σημείωσε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ με 37 πόντους (14/26 σουτ) και 16 ριμπάουντ, ενώ πρόσθεσε και 4 ασίστ σε 40 λεπτά! Από την άλλη, τρομερή εμφάνιση έκανε ο Στάθης Καραχάλιος, ο οποίος σημείωσε 34 πόντους με 11/24 σουτ.

Παίκτης «κλειδί» ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος πέτυχε «μεγάλα» καλάθια, όπως το τρίποντο για το 50-56. «Έκοψε» τα πόδια των αντιπάλων, κάτι που φάνηκε κι από το γεγονός ότι το +3 (53-50), έγινε +16 (76-60). Συνολικά, μέτρησε 19 πόντους (6/11 σουτ) κι 6 ασίστ. 

Που κρίθηκε: Στις μεγαλύτερες αντοχές των Sfihters, οι οποίοι, μολονότι, δεν ήταν πολλοί (βλ. 7) δικαιολόγησαν απόλυτα το όνομα τους. Επίσης, η εμφάνιση του Νικολού έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά κυρίως στο γεγονός ότι βρήκε μεγάλες βοήθειες (Παπαδόπουλος, Ψαλτάκης), κάτι που δεν έγινε, από την άλλη πλευρά, με τον Καραχάλιο.