Οι Ελλάνιοι διαχειρίστηκαν πολύ καλά όλο το ρόστερ τους, αλλά η διαφορά έγινε από τους Νίκο Μπεστιτζάνo (20 π.) και Άκη Βερεντζιώτη (17 reb), οι οποίοι έσπρωξαν την ομάδα τους στην τρίτη νίκη της (3-1) στον Νότιο όμιλο της Division 1, κόντρα στους Ba.Shock που δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την ταχύτητα των αντιπάλων τους και έμειναν στο 0-4.

Η ταχύτητα των «άσπρων» ήταν από το ξεκίνημα στα «κόκκινα», με τους Γιάννη Τουφεξή, Κακλέα και Βερεντζιώτη να τους βάζουν μπροστά στο δεκάλεπτο (14-10) και τους «κόκκινους» να σκοράρουν με Μπουλούμπαση, Καμαράτο, Καραγιάννη, με αυτή την… τριάδα να παίρνει τις πιο πολλές πρωτοβουλίες, αλλά να μην βρίσκει απαντήσεις σε όλες τις επιθέσεις των Ελλάνιων, που με το κρεσέντο του Μπεστιτζάνου πήγαν στην ανάπαυλα στο υπέρ τους 34-20.

Δύο τρίποντα των Ba.Shock στην αρχή της τρίτης περιόδου έδωσαν την εντύπωση ότι μπορεί να αλλάξει η ροή του ματς, όμως για 6-7 λεπτά στη συνέχεια η επίθεση των φιλοξενούμενων «κόλλησε» και οι Ελλάνιοι βρήκαν χώρους με «Μπέστι», Θωμά Τουφεξή και Τακούδη, φτάνοντας στο 49-34 του 30ου λεπτού, με την κατάσταση να μην αλλάζει στο τέταρτο δεκάλεπτο και τους Τσουράπη, Κλάγκο να βάζουν το χεράκι τους για το τελικό 64-58 της ομάδας του Βερεντζιώτη.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Άκης Βερεντζιώτης με 17 ριμπάουντ, 9 πόντους, 6 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ από τους «Μπασόκ» ξεχώρισε ο Γιώργος «Bach» Καραγιάννης με 14 πόντους, 14 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Παίκτης-κλειδί, όπως καταλάβατε, ήταν ο Νίκος Μπεστιτζάνος, που έριξε πολύ τρέξιμο, ήταν πολύ δύσκολο να κλειστεί από τους «κόκκινους» και τελείωσε το ματς με 20 πόντους (8/13 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στην ταχύτητα και τον ασταμάτητο γρήγορο ρυθμό των Ελλάνιων, που φαίνεται ότι έχουν διπλές λύσεις σε όλες τις θέσεις και προς το παρόν δείχνουν ως ένα από τα φαβορί του ομίλου.