Οι Rougixtres ήταν πιο ψύχραιμοι στο φινάλε κι αναδείχθηκαν νικητές (58-54) στο ντέρμπι των λίγων κόντρα στους Saronic Hornuts, για την 4η αγωνιστική στη Division 1. Οι νικητές ανέβηκαν στο 50% (2/2), ενώ οι «Nuts» έπεσαν στο 1-3.

Αμφότερες οι ομάδες παρουσιάστηκαν με περιορισμένο ρόστερ, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν κι αυτοί το ματς με εξάδα, λόγω της αποβολής του Κυριακόπουλου. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός σε εξέλιξη με τις δύο ομάδες να δίνουν μια δυνατή μάχη και σε μεγάλο μέρος εναλλάσσονταν στην πρωτοπορία, ενώ βρέθηκαν κι αρκετές φορές ισόπαλες.

Οι Hornuts μπήκαν καλύτερα και προηγήθηκαν με 16-11 στο πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας πρωτοστάτη τον… συνήθη «ύποπτο», Σταύρο Τσόλα. Με αιχμή του δόρατος το δίδυμο Ζαλμάς – Σαρρής, οι Rougixtres ανέτρεψαν την κατάσταση (22-21) και πήγαν στην ανάπαυλα, προηγούμενοι με 27-26.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τα αδέρφια Τσόλα να φέρνουν τους τυπικά φιλοξενούμενους στο +6 (39-33), αλλά τους Rougixtres να «απαντούν» με σερί 7-0 (39-40). Στα μισά της τέταρτης περιόδου, οι Hornuts έχασαν τον Κυριακόπουλο (αποβλήθηκε), κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο φινάλε.   

Με τις ομάδες να πηγαίνουν χέρι – χέρι, το δραματικό φινάλε ήταν αναπόφευκτο. Ο Πάτσης έκανε το 54-51, αλλά ο Σταύρος Τσόλας ισοφάρισε σε 54-54 και στο τέλος μέτρησε το ποιος είχε τα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα. Αυτοί ήταν οι Rougixtres, οι οποίοι προηγήθηκαν 57-54 με τρίποντο του Σαρρή, ο οποίος σφράγισε τη νίκη με 1/2 βολές, 5.6’’ πριν το τέλος του αγώνα. 

Player of the Game: Ο Σταύρος Ζαλμάς αποτέλεσε τον ηγέτη για τους Rougixtres, συμβάλλοντας σε πολλούς τομείς, που δεν καταγράφονται όλοι στην στατιστική. Σε 34 λεπτά είχε 21 πόντους με 6/11 σουτ, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Από την άλλη, ο Σταύρος Τσόλας μέτρησε 25 πόντους, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ. 

Παίκτης «κλειδί» ο Σταύρος Σαρρής. Αποτέλεσε τον άξιο συμπαραστάτη του Ζαλμά και κυρίως ήταν καθοριστικός στο τέλος. Σημείωσε τους τελευταίους 4 πόντους της ομάδας του, με ένα μεγάλο τρίποντο και μια καθοριστική βολή, με την οποία «κλείδωσε» τη νίκη. 

Που κρίθηκε: Σε ένα ντέρμπι για γερά νεύρα και… λίγες επιλογές για τις ομάδες, αυτό που μέτρησε στο τέλος ήταν το «καθαρό» μυαλό που είχαν οι Rougixtres, οι οποίοι με σωστές επιλογές και στις δύο πλευρές του παρκέ, «απάντησαν» στα «μεγάλα» σουτ των αντιπάλων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το τρίποντο του Σαρρή για το 57-54 κι η άμυνα που έβγαλαν στην αμέσως επόμενη φάση.