Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της West Division 1 οι Anarxoi Pistols συνάντησαν το βράδυ της Κυριακής την Άρτεμη σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι της Δύσης, και μετά από σαραντάλεπτη μάχη η δεύτερη πήρε την τέταρτη της νίκη στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο δραστήριοι. Με το ντουέτο "Παππού" (8) και Τσιρώνη (6) πήραν το προβάδισμα απέναντι στους Ραβαζούλα (επίσης οκτώ πόντοι) και Μπανταβάνη (3), για το 12-18 στο πέρας της πρώτης περιόδου.

Οι Άναρχοι ανταποκρίθηκαν καλύτερα στη συνέχεια. Μπανταβάνης (9) και Ραβαζούλας (7) φόρτωναν το αντίπαλο καλάθι και πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Τσιρώνης ήταν ο πιο συνεπής με τέσσερις πόντους κι ο Παπαγεωργίου πρόσθεσε ένα τρίποντακι, με το σκορ να είναι 34-29 στη μέση της διαδρομής.

Το σκηνικό ισορροπίας διατηρήθηκε και μετά την ανάπαυλα. Ραβαζούλας από τη μια με 8 πόντους (με τους Μπανταβάνη και Δημητράκη να σιγοντάρουν με 4 & 3 πόντους αντίστοιχα) και Νικολόπουλος από την άλλη με 11 πόντους (Κωνσταντίνου με έξι και Χατζηbill με 5 έβαλαν τις πινελιές τους) πήγαν το παιχνίδι κατοχή με κατοχή, με την Άρτεμις να μπαίνει μπροστά με 49-51 στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Στην τελική ευθεία μίλησε ο Σφογκάρης ! Με τρείς σαιτιές από τα 6.75 μαζί με τους Βήχο (5) και "Παππού" (4) είχαν τις κατάλληλες απαντήσεις απέναντι στο κρεσεντο του Ραβαζούλα (ακόμα 9 πόντοι) με την Άρτεμις να κόβει πρώτη το νήμα του τερματισμού , με το τελικό 64-69 ! 

Mvp αναδείχθηκε o αλάνθαστος "παππούς" Βασίλης Κωνσταντίνου έχοντας 19 πόντους, 8 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Παίκτης κλειδί ήταν ο Γιώργος Νικολόπουλος προσφέροντας 13 πόντους, 9 ριμπάουντ και 4 ασιστ.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Σάκης Ραβαζούλας με double double και 32 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές επικράτησαν χάρη στο πιο βαθύ ρόστερ και την ψυχραιμία στο τέλος.