Για την πέμπτη αγωνιστική της North Division 1 το βράδυ της Κυριακής, η Πέρα Κλουμπ Μπάσκετμπωλ κατέβαλε τους Retro Stars στο δεύτερο ημίχρονο κρατώντας το αήττητο  μετά από ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τσίτα τα γκάζια ! Ο Γ. Νιφορας ήταν απολαυστικός με 10 πόντους και παρέα με τους Παπαγιαννίδη (6) και Δ.Νιφορα (3) έτρεξαν ένα εκπληκτικό 2-18 . Οι αντίπαλοι τους άργησαν να πάρουν μπρος και μείωσαν με τον Ι.Χρόνη (8π) σε 12-22 στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι Retro είχαν τον έλεγχο της κατάστασης στο μεγαλύτερο κομμάτι και της δεύτερης περιόδου. Καραχάλιος και Γ. Νιφορας είχαν από πέντε πόντους, με τους υπόλοιπους να καταθέτουν τον οβολό τους με ένα καλάθι, όμως οι "Πολίτες" με επιμέρους 9-3 και την τριπλέτα Ι. Χρόνη (8), Καναβού και Ασφή (από 7) μείωσαν στην ελάχιστη δυνατή τιμή (39-40) στο ημίχρονο.

Οι "Aστέρες" κράτησαν την πρωτοπορία για λίγο ακόμα χάρη στον Γ. Νιφορα (8π). Ωστόσο, ένα ξέσπασμα των κιτρινόμαυρων με 8-0 σερί με τους Χρόνηδες (5 ο Γιάννης, 3 ο Κώστας) τους έφερε μπροστά με 56-50 στο τριαντάλεπτο.

Το Πέρα φάνηκε να καθαρίζει το ματς όταν και προηγήθηκε με 67-56 με τους Βαρθολομαίο (6) και Αντύπα (5). Στην αντίπερα όχθη δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με το δικό τους 8-0 με τα τρίποντα των Καραχάλιου (5) και Γ. Νιφορα (7), μείωσαν σε απόσταση βολής πριν ο Ι. Χρόνης τελειώσει το παιχνίδι με ένα ακόμα σουτ από τα 6.75 γράφοντας το τελικό 70-64 !

Μvp ποιός άλλος από τον Γιάννη Χρόνη. Μέτρησε 24 πόντους, 10 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Μίλτος Βαρθολομαίος. Τελείωσε το ματς με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Καλύτερος για τους ηττημένους παρουσιάστηκε ο Γιώργος Νιφορας  που κατέγραψε 30 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

Που κρίθηκε: Οι νικητές πιέστηκαν αρκετά αλλά άντεξαν !