Συνεχίζουν την πολύ καλή τους πορεία οι Squιdballz! Ύστερα από ένα σκληρό ματς για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των Ροζ Πανθήρων και να φτάσουν στο 4-1. 

Και οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πάνθηρες, με το Γρηγορόπουλο σε καλή μέρα, έβρισκαν λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ από την άλλη πλευρά, τα καλαμάρια, με πρωταγωνιστές τους Μανιό και Καλαποθαράκο, βρέθηκαν να προηγούνται με 5 πόντους 8-13. Ακολούθησε όμως ένα σερί 11-0 για τους ροζ που τους έδωσε το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-13).

Κάπου εκεί όμως ήρθε το enter Drakopoulos. O παίκτης των φιλοξενούμενων ήταν εξαιρετικός, σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο και συνέβαλε στο να έρθει αρχικά η ισοφάριση (29-29) και τελικά το προσπέρασμα με 32-33 χάρη σε ένα εκπληκτικό buzzer beater στο τέλος του ημιχρόνου. Σε αυτό το το διάστημα του παιχνιδιού ο Δρακόπουλος είχε 13 πόντους, ενώ στην αντίπερα όχθη δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος διακριθέντας, καθώς οι πάνθηρες είχαν πλουραλισμό στην επίθεση με 6 διαφορετικούς σκόρερ!

Ίδιο ισορροπημένο σκηνικό είχαμε και μετά το τέλος της ανάπαυλας. Oι Squidballz κατάφεραν να φτάσουν στο +7, όμως οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με μπροστάρηδες τους Ιατρού και Καραγιάννακη έμειναν μέσα στο ματς. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με το σκορ στο 45-49. 

Στην τέταρτη περίοδο, περιμέναμε να συνεχιστεί το ντέρμπι, πράγμα που όντως συνέβη. Με καλάθι του Αϊβαλιώτη, οι πάνθηρες πέρασαν μπροστά στο σκορ (54-53).  Τα καλαμάρια απάντησαν, πήραν ξανά τα ηνία του ματς και βρέθηκαν να προηγούνται με το εύθραυστο 57-60, δύο λεπτά πριν τη λήξη. Οι ροζ είχαν τις ευκαιρίες τους που όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν. Ο Οικονομούλας 14 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 1/2 βολές έκανε το 57-61, οι squidballz πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, ο Οικονομούλας κέρδισε ξανά φάουλ και με 2/2 αυτή τη φορά διαμόρφωσε το 57-63, κλειδώνοντας το ροζ φύλλο για την ομάδα του. Το τελικό σκορ έκλεισε στο 60-64. 

Player of the game: Ακολουθώντας τη γενική αρχή ότι από το efficiency βγαίνει ο mvp, θα επιλέξουμε τον αθόρυβο πλην όμως πολύτιμο Ψυχογυιό ως καλύτερο παίκτη του αγώνα. Ο αρχηγός των Squidballz είχε 11 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασσίστ και 1 κλέψιμο και 14 eff. (σ.σ. μετά από βροχή καταγγελιών, θα ελεγχθούν οι πιθανώς ύποπτες σχέσεις του Ψυχογυιού με τη στατιστική υπηρεσία της διοργάνωσης). 

Παίκτης κλειδί: Ο Νίκος Δρακόπουλος ήταν ο πρώτος σκόρερ του ματς με 16 πόντους, ενώ είχε και 3 ριμπαόυντ και 2 ασσίστ. 

Για τους Ροζ Πάνθηρες ξεχώρισε ο Ανδρεαδάκης με 9 πόντους, 6 ριμπαόυντ και 4 ασσίστ και 13 efficiency