Βράδυ Δευτέρα στο ΟΑΚΑ και ντέρμπι μεταξύ Σκούρκων και Proboraptors για την 5η αγωνιστική του ομίλου North της Division 1. Οι κιτρινόμαυροι, εκμεταλλευόμενοι και τις απουσίες των αντιπάλων, είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και πήραν τη νίκη για να φτάσουν στο 4-1. 

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι. Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ έκαναν το 8-0 και στη συνέχεια το 11-2 δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους. Οι Proboraptors, που παρατάχθηκαν με μόλις πέντε άτομα, κατάφεραν να αντιδράσουν και με κύριο εκφραστή τον Αβούρη μείωσαν σε 13-10. Ο Ζορμπάς όμως για τους Σκούρκους με δύο τρίποντα  και ο Μπούκας με άλλο ένα έφεραν το +12 (22-10), δίνοντας σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα τους. Ένα καλάθι του Αβούρη στο τέλος της πρώτης περιόδου διαμόρφωσε το 22-12. 

Στο ίδιο περίπου τέμπο κύλισε και το δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Σκούρκοι διατηρούσαν τη προβάδισμα τους σε διψήφια νούμερα φτάνοντας μέχρι και το +14 (31-17). Οι ράπτορες βέβαια δεν τα παράτησαν. Ο Αβούρης συνέχιζε να είναι εξαιρετικός και χάρη σε ένα επιμέρους 9-2 η διαφορά πήγε ξανά στους 7 (33-26), με το σκορ του ημίχρονο όμως να κλείνει στο 36-26.

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν μετά το τέλος της ανάπαυλας. Οι Σκούρκοι παρουσίαζοντας εξαιρετικό πλουραλισμό επιθετικά, δεν επέτρεπαν να πέσει η διαφορά κάτω από τους 7 πόντους. Ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό, τελείωσαν την τρίτη περίοδο με ένα επιμέρους 13-12 και με το σκορ στο 49-38, έδειξαν να είναι το φαβορί για τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι, με τον Λουμάκο πρωταγωνιστή, έκαναν μία τελευταία προσπάθεια ανατροπής.  Μείωσαν αρχικά σε 51-43 και στη συνέχεια σε 57-47 αλλά κάπου εκεί οι δυνάμεις τους φάνηκε να τους εγκαταλείπουν. Ένα κρίσιμο τρίποντο του Μπούκα έφερε το 60-47, τρία λεπτά πριν το τέλος και πλέον ήταν σαφές ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Το τελικό σκορ ήταν 66-53 με τους Σκούρκους να παίρνουν ένα πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα.

Player of the game: Ο Θανάσης Ζορμπάς είχε 17 efficiency με13 πόντους (2/5 δ. , 3/6 τρ.) , 9 ριμπάουντ, 3 ασσίστ και 1 κλέψιμο

Παίκτης κλειδί: Ο Πασαγιάννης κυριάρχησε στους αιθέρες μαζεύοντας 15 ριμπάουντ, ενώ παράλληλα είχε 6 πόντους και 2 κλεψίματα. 

Για τους Proboraptors ξεχώρισε ο Αβούρης που ήταν πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού με 25 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασσίστ και 6 κλεψίματα.