Την καλή τους πορεία σημειώνοντας την τέταρτη τους νίκη συνέχισαν το Σαββατόβραδο στον Κορυδαλλό στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της South Division 1 οι Ελλάνιοι όταν και φιλοξενήθηκαν από τους Southerns επικρατώντας με δραματικό τρόπο στην παράταση !

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το ρυθμό εξαρχής με τους Κλάγκο (6), Μπεστιτζάνο και Τσουράπη (από 3) και περιορίζοντας τους αντιπάλους στους 6 πόντους απέκτησαν διψήφια διαφορά (6-16) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Συνεχίζοντας στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο παίζοντας εξαιρετικά διεύρυναν κι άλλο την απόσταση. Η άμυνα τους ήταν το ίδιο καλή δεχόμενη οκτώ πόντους (Χαλάς 4 για τους γηπεδούχους), ενώ μπροστά με τον Μπεστιτζάνο να δίνει τον τόνο με πέντε πόντους και συνεισφορά από όλο το ρόστερ (Ι & Θ.Τουφεξής από ένα τρίποντο κι οι υπόλοιποι από ένα καλάθι) προηγήθηκαν με 16-35 στη μέση της διαδρομής.

Οι "Ελ" υπέστησαν black out στην τρίτη περίοδο με μόλις ένα καλάθι από τον Θ.Τουφεξή. Στην αντίπερα όχθη οι Southerns το εκμεταλλεύτηκαν με τους Παπαδόπουλο (4) & Χαλά (3) και μείωσαν σε 27-37 στο τριαντάλεπτο.

Ολική ανατροπή σκηνικού είχαμε στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό με τους Νάτση (8), Παπαδόπουλο (4) και το τρίποντο του Σιγάλα ροκανίζοντας τη διαφορά. Μπεστιτζάνος (6) και Κακλέας (4) απαντούσαν περιστασιακά, με συνέπεια να οδηγηθούμε στην παράταση καθώς οι ομάδες ήταν άστοχες στις τελευταίες τους προσπάθειες (48-48).

Εκεί οι Southerns αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα φάουλ και αγωνίστηκαν με 4 παίκτες τα τελευταία δύο λεπτά. Παρά τα τρίποντα του Λ. Πετρογεωργάκη (6) και τα καλάθια του Παπαδόπουλου (5) λύγισαν απ΄τους Γλαράκη, Μπεστιτζάνο 9από 4) και Σακκά με τους Ελλάνιους να είναι λίγο πιο ψύχραιμοι από τη γραμμή της φιλανθρωπίας αποδρώντας με το "διπλό" με το τελικό 58-59 !

Mvp αναδείχθηκε ο Θωμάς Σακκάς έχοντας 4 πόντους, 15 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος. Παίκτης κλειδί ήταν ο Νίκος Μπεστιτζάνος με 18 πόντους, 4 ριμπάουντ, 5 ασιστ, 1 κλέψιμο, 1 μπλοκ και 3 λάθη. 

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο καπιτάνο Τάσος Χαλάς που μέτρησε 9 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 4 κλεψίματα, 1 μπλοκ και ένα λαθάκι.

Το ματς κρίθηκε στο νήμα !