Για την πέμπτη αγωνιστικής της West Division 1 οι Royals φιλοξένησαν το βράδυ της Παρασκευής στο Ίλιον τους Miami Heak με με τους δεύτερους να επικρατούν στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού φτάνοντας τις τρεις νίκες στην κούρσα του πρωταθλήματος. 

Οι ομάδες βάδισαν πλάι πλάι στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι στηρίχτηκαν στα τρίποντα των Μαργωμένου (5), Φώτογλου και Κυριαζή (από 3) αλλά και την παρουσία του Δέδε (4), με τους αντιπάλους τους να ακολουθούν με τους Λαδιά, Δημητρόπουλο (από 4) και Κωστόπουλο (3) για το 15-11 των πρώτων δέκα λεπτών.

Ο Γεωργιάδης έκανε αισθητή την παρουσία του για τους Heaks στη συνέχεια έχοντας 8 πόντους και παρέα με τον Λαδιά (6) τους έβαλαν προσωρινά μπροστά όμως οι Royals με τους Παπαντώνη (7), Δέδε (6) και Σ. Καραλή (4) προηγήθηκαν με βραχεία κεφαλή (32-31) στο ημίχρονο.

Το σκηνικό ισοοροπίας διατηρήθηκε και μετά τη διακοπή. Οι Royals βρέθηκαν στο +7 με τον ασταμάτητο Δέδε (9), όμως το συγκρότημα του Σωτηρόπουλου απάντησε με 8-0 σερί με τους Κουφόπουλο, Παρπέρη (από 6π) και Παλαιολόγο (4), για το ισόπαλο 49-49 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Στην τέταρτη περιόδο οι "μεθυσμένοι" του Μαϊάμι έγιναν ...σκληροί. Με επιμέρους 8-2 με το σόου του άχαστου Δημητρόπουλου (15 πόντοι !) και τη σταθερή παρουσία από τους Λαδιά (4) και Παρπέρη (3) πήραν διαφορές πέριξ των δέκα πόντων, ενώ οι Royals αντέδρασαν περιστασιακά με τους Φωτεινό, Δέδε και Φώτογλου (από 3π) δίχως να κατορθώσουν να πλησιάσουν ξανά σε απόσταση άμεσης βολής. Το τέλος του αγώνα βρήκε τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν με το τελικό 62-71 !

Mvp αναδείχθηκε ο Γιώργος Δημητρόπουλος έχοντας 19 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη. Παίκτης-κλειδί στο πλάι του ήταν ο Γιώργος Λαδιάς με 16 πόντους που είχε και 5 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Για τους ηττημένους πιο παραγωγικός ήταν ο Βασίλης Δέδες, καταγράφοντας 22 πόντους, 7 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη.

Που κρίθηκε : Οι νικητές κατέθεσαν περισσότερη ενέργεια στην άμυνα στα τελευταία λεπτά , πήραν διαφορά και χάρη στον ασταμάτητο Δημητρόπουλο δεν απειλήθηκαν άμεσα.