Οι πλήρεις Abaleiros διαχειρίστηκαν εξαιρετικά το ρόστερ τους και με κορυφαίο τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο ξέφυγαν στο δεύτερο ημίχρονο, παίρνοντας την 5η σερί νίκη τους στον Νότιο όμιλο της Division 1 (5-0), κόντρα στους Ελλάνιους που το πάλεψαν όσο μπορούσαν με μία αλλαγή στον πάγκο και τις τρανταχτές απουσίες να τους φέρνουν την δεύτερη ήττα τους (4-2).

Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα των Αμπαλέιρος έκανε από νωρίς τη διαφορά, με τους Μιχαηλίδη, Νίκο Αγγελόπουλο, Παυλόπουλο και Σωτηρόπουλο να τους βάζουν στο +16 στο δεκάλεπτο (6-22) και τον κόουτς Τσίμπα να κάνει με άνεση τις αλλαγές του στη δεύτερη περίοδο, εκεί όπου οι «άσπροι» μείωσαν με τους Κακλέα, Γλαράκη, Μπεστιτζάνο, αφήνοντας για πολλή ώρα τους τυπικά φιλοξενούμενους με 3 πόντους και το ημίχρονο να κλείνει τελικά στο 21-30.

Σωτηρόπουλος, Μιχαηλίδης και Παυλόπουλος ανέβασαν πάλι στροφές για τους Abaleiros στο τρίτο δεκάλεπτο, έχοντας από πλευράς Ελλάνιων τους «Μπέστι», Κλάγκο, Τσατόβ να προσπαθούν να κρατήσουν τη διαφορά όσο γίνεται σε ανεκτό επίπεδο (32-52 στο 30’), με την τέταρτη περίοδο να κυλά… χαλαρά για την ομάδα του Τσίμπα, που πήρε πόντους και από Ασλανίδη, Χούσσεν, Σταμπούρλο και εκμεταλλεύτηκε την κούραση στην άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, κλείνοντας το σκορ στο 54-67.

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ από τους Ελλάνιους ξεχώρισε ο Νίκος Μπεστιτζάνος με 22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

Παίκτης-κλειδί ήταν ο Νίκος Μιχαηλίδης που έριξε πολύ τρέξιμο και τελείωσε το ματς έχοντας 11 πόντους 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το ματς κρίθηκε στη διαφορά που είχαν τα δύο ρόστερ και στον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι Αμπαλέιρος τις διαθέσιμες αλλαγές τους, αλλά και στις ανάσες που πήραν όλοι οι παίκτες τους.