Την πέμπτη τους νίκη σε έξι αγώνες πήραν οι Philadelphia Sfihters, επικρατώντας 82-50 των Σκούρκων, οι οποίοι γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στον ίδιο αριθμό παιχνιδιών.  Στα χαρτιά ήταν ένα ντέρμπι για τον Βορρά της Division 1, ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονταν ψηλά στη βαθμολογία με ρεκόρ 4-1, ωστόσο στο παρκέ οι νικητές μετέτρεψαν το ματς σε παράσταση για έναν ρόλο, επιβάλλοντας από το ξεκίνημα το παιχνίδι τους. 

Οι τυπικά γηπεδούχοι έκαναν αυτό που τους αρέσει όσο τίποτα άλλο, πάτησαν το «γκάζι» και… χάθηκαν από τους αντιπάλους τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκίνησαν τον αγώνα με 9-0 (4’) και πήραν διψήφια διαφορά πριν από το φινάλε της πρώτης περιόδου.  Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου προηγήθηκαν 26-11 και σταθερά συνέχισαν να αυξάνουν το προβάδισμα τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 17’ οι Sfihters βρέθηκαν μπροστά με 41-18.

Παρά τη μεγάλη διαφορά, ο αγώνας είχε ένταση κι αρκετά νεύρα και πριν από το φινάλε του ημιχρόνου αποβλήθηκαν οι Γραμματικόπουλος (Σκούρκοι) και Παπαδόπουλος (Sfihters). Η απουσία του πρώτου δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στους Σκούρκους, οι οποίοι έμειναν με πέντε παίκτες. Όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσαν να ελπίζουν σε κάτι κόντρα σε μια ομάδα που δεν άφησε το πόδι από το γκάζι, έχοντας βασικό «μοτέρ» της τον Αλέξανδρο Κούλιο και τους Νικολό, Πουλουπάτη να «εκτελούν» με μεγάλη ευχέρεια. Με πέντε σερί πόντους του Νικολού, η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στα επίπεδα του +30, με τους Sfihters να επικρατούν τελικά με 32 πόντους!  

Player of the Game: Ο Παναγιώτης Νικολός έβλεπε σε ακόμα ένα ματς το καλάθι σαν «βαρέλι», καθώς πέτυχε 30 πόντους με 11/25 σουτ. Έκανε, βέβαια, πολλά περισσότερα από το να σκοράρει, καθώς μέτρησε 6 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 5 κλεψίματα.  

Παίκτης «κλειδί» ο Αλέξανδρος Κούλιος. Ο γκαρντ των Sfihters ανέλαβε να… ανεβάσει ταχύτητα το ματς και τα πήγε εξαιρετικά, καθως το έφερε στα μέτρα των Sfihters κι ήταν πολύ πιο επιδραστικός απ’ όσο δείχνουν οι αριθμοί του, οι οποίοι βέβαια δεν ήταν καθόλου κακοί. Συγκεκριμένα, τελείωσε την αναμέτρηση με 13 πόντους (6/9 σουτ), 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ κι ένα κλέψιμο. 

Που κρίθηκε: Στη νεανική ομάδα των Sfihters αρέσει πολύ να βάζει έναν «τρελό» ρυθμό στα παιχνίδια της κι όταν το καταφέρνει δύσκολα μπορεί κάποιος αντίπαλος να τη νικήσει. Αυτό έγινε και κόντρα στους Σκούρκους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν σε ταχύτητα τους αντιπάλους τους, σε ένα ματς που είχαν, εκτός των άλλων, και περιορισμένες λύσεις.