Οι Retro Stars νίκησαν 83-45 τις Rougixtres, για την 7η αγωνιστική του Βόρειου ομίλου της Division 1. Τα «αστέρια» πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους κι ανέβηκαν στο 2-5, ενώ οι αντίπαλοι τους έπεσαν στο 50% (3-3).

Οι Retro Stars δεν ξεκίνησαν καθόλου καλά το πρωτάθλημα, μετρώντας 5 ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς, αλλά αυτή τη φορά μαζεύτηκαν κι έδειξαν τις πραγματικές δυνατότητες τους. Αντίθετα, οι Rougixtres είχαν πολλές απουσίες, ξεκίνησαν το ματς με πεντάδα και λίγο αργότερα έγιναν έξι, με την άφιξη του Τζαβάρα. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι, όμως, είχαν όλους τους βασικούς παίκτες διαθέσιμους και πολλές λύσεις, με αποτέλεσμα να μετατρέψουν από νωρίς τον αγώνα σε… παράσταση για έναν ρόλο. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι Retro Stars βρέθηκαν στο +20 (28-8), με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο του αγώνα. Συνέχισαν, όμως, να βγάζουν μεγάλη διάθεση στο παρκέ, κάτι που είχε ως αποτέλεσε η διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς και με πέντε σερί πόντους του Σωτηρόπουλου, έφτασε για πρώτη φορά πάνω από το +40 (70-29 στο 29’). Με το σερί να ολοκληρώνεται στο 8-0, οι Retro Stars βρέθηκαν μπροστά με 75-29 (31’), σε ένα ματς που έμοιαζε περισσότερο με «προπόνηση», ενόψει των επόμενων αγώνων.

Player of the Game: Σε μια εξαιρετική εμφάνιση των «γεμάτων» λύσεις Retro Stars, ξεχώρισε ο Γιώργος Νιφόρας. Χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ιδιαίτερα «φόρτωσε» το αντίπαλο καλάθι με 32 πόντους σε 32 λεπτά, ενώ επίσης είχε 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Παίκτης «κλειδί» ήταν ο Δημήτρης Νιφόρας, ο οποίος πραγματοποίησε «μεστή» εμφάνιση, αλλά στο τέλος έχασε το στοίχημα που είχε βάλει με τον αδερφό του, Γιώργο, για τον τίτλο του MVP. Όπως και να έχει ήταν κι αυτός διψήφιος, καθώς σημείωσε 15 πόντους και πρόσθεσε 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Που κρίθηκε: Από τη μια είχαμε μια «γεμάτη» ομάδα, με όλους τους βασικούς παίκτες της κι από την άλλη μια ομάδα με πολλές απουσίες. Αυτό αποτυπώθηκε πλήρως στο παρκέ και στο αποτέλεσμα.