Σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 8ης στροφής της South Division 1 οι Forty Plus υποδέχτηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νέο κλειστό του Κορυδαλλού τους Southerns , με τους δεύτερους να επικρατούν κυρίως χάρη στις αμυντικές τους επιδόσεις αλλά και την πολύ καλή παρουσία των Χαλά και Σιγάλα.

Οι ομάδες μπήκαν στο παρκέ κάπως νωθρά. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 9-0 με τα καλάθια των Χαλά (4), Κρέτση (2) και το τρίποντο του Παπαδόπουλου, με τον Ορνεράκη (3) να σκοράρει από την άλλη πλευρά , για το 4-9 των πρώτων δέκα λεπτών.

Στη συνέχεια οι Southerns βομβάρδισαν από τα 6.75. Τόσο ο Σιγάλας (8π με 2 τρ) όσο και ο Λ. Πετρογεωργάκης (5) σημάδεψαν σωστά και έφεραν την ομάδα τους κοντά στη διψήφια διαφορά, που την πέτυχαν, παρά την προσπάθεια των Ορνεράκη & Νομικού (από 3π) στο τέλος του ημιχρόνου (16-27).

Μετά την ανάπαυλα ο ρυθμός έπεσε κατακόρυφα. Το βάρος...της γαλοπούλας επέδρασε αμφότερα, με τις ομάδες να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Για τους "Σαραντάρηδες" ο Δροσόπουλος είχε 3 πόντους, και οι Τραϊφόρος και Νομικός από 2, ενώ οι Νότιοι με το τρίποντο του Σιγάλα και το καλάθι του Παπαδόπουλου, κράτησαν το +10 (23-33) στο τριαντάλεπτο.

Οι συγκινήσεις έμειναν για το τέλος. Οι Forty Plus έφεραν το ματς στον πόντο με ένα επικό 11-0 χάρη στην τετράδα Δελημάρκου (6π με 2 τρ), Δροσόπουλου (5), Ορνεράκη και Τραϊφόρου (από 4π). Οι αντίπαλοι τους ωστόσο αντέδρασαν με το δικό τους 8-0 με τον Χαλά (6π) πρωταγωνιστή και τους Σιγάλα (4), Θωμάδη (3). Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν, ξαναπλησίασαν ως τους 4 , αλλά ένα τρίποντο του Χαλά και η βενζίνη που στέρεψε στο ρεζερβουάρ τους, δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν το ροζ φύλλο που κατέληξε στα χέρια των "Νότιων" με το τελικό 41-49 !

Mvp με double double αναδείχθηκε ο κάπτεν Τάσος Χαλάς με 13 πόντους, 15 ριμπάουντ, 3 ασιστ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 5 λάθη. Συνοδοιπόρος του, πρώτος σκόρερ και παίκτης κλειδί ήταν ο Στέλιος Σιγάλας με 15 πόντους, 4 ριμπάουντ, 1 ασιστ, 2 κλεψίματα και 3 λάθη.

Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Φάνης Δροσόπουλος με 9 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 3 λάθη.

Που κρίθηκε : Στην ταχύτητα και την υπεροπλία των νικητών στο back court.