Σωτηρίου, Ορφανίδης και Χαρίτος έκαναν τη διαφορά για τους Απροσάρμοστους και με ανατροπή στην ανατροπή έφεραν στο φινάλε την τέταρτη νίκη της ομάδας τους στον Ανατολικό όμιλο της Division 1 (4-4), απέναντι στους Μυρμιδόνες που είχαν επίσης μια τριάδα που έκανε τα πάντα (Γιάννης Αλεφαντινός, Μυλιόρδος, Μουτεβέλης), αλλά στις λεπτομέρειες έμειναν ένα «τσακ» πίσω και πλέον είναι στο 4-3.

 

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός από νωρίς και ας μην είχαν ζεσταθεί ακόμα τα χέρια των πρωταγωνιστών (9-13 δεκάλεπτο), όμως από τη δεύτερη περίοδο τα ποσοστά ανέβηκαν και οι Μητροφάνης, Γαζής, Χαρίτος, Ορφανίδης κρατούσαν την περισσότερη ώρα μπροστά τους Απροσάρμοστους, για να πάρουν απαντήσεις από τις «βόμβες» του Μυλιόρδου και τα καλάθια από Ρήγα, Ραπτοδήμο, Γιώργο Αλεφαντινό από πλευράς «άσπρων», μέχρι που ο Σωτηρίου με buzzer τρίποντο έκανε το 28-30 του ημιχρόνου για τους τυπικά φιλοξενούμενους.

 

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Απροσάρμοστοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και έφτασαν μέχρι το +12  με τις βοήθειες από Αγγελομάτη, Κανδήλα, αλλά πήρε μπρος ο Γιάννης Αλεφαντινός και το 30ο λεπτό έκλεισε στο 44-50, με τον Μυλιόρδο να βάζει 2 τρίποντα ακόμα και να κάνει την ανατροπή για τους Μυρμιδόνες (61-60 στο 37’), κάτι που δεν έφτασε τελικά για να τους δώσει τη νίκη, αφού οι τυπικά φιλοξενούμενοι πείσμωσαν και ξαναπήραν το προβάδισμα λίγο πριν τη λήξη, πανηγυρίζοντας αυτοί τη νίκη (64-65).

 

MVP της αναμέτρησης ήταν ο Σωτήρης Σωτηρίου, που έπαιξε 40 λεπτά και είχε συνολικά 19 πόντους, 22 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 μπλοκ.

 

Παίκτες – κλειδιά για τους νικητές ήταν οι Δημήτρης Χαρίτος και Γιώργος Ορφανίδης, με τον πρώτο να τελειώνει το παιχνίδι με 17 πόντους και 15 ριμπάουντ και τον δεύτερο να έχει 16 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο.

 

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες των τελευταίων λεπτών, αφού οι Μυρμιδόνες κατάφεραν μεν να επιστρέψουν, αλλά όχι και να κρατήσουν το προβάδισμα.